Ez kevés: az ausztráloktól is kikapott a Benedek-csapat

A magyar férfivízilabda-válogatott 9-6-ra maradt alul, 6. helyen zárt a bergamói 8 csapatos szupertornán.

MNO
2015. 06. 28. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benedek Tibor szövetségi kapitány világbajnoki címvédő együttese csoportjából két győzelemmel és egy vereséggel elsőként lépett tovább, a negyeddöntőben viszont alulmaradt az amerikaiakkal szemben. A házigazda olasz együttest az 5–8. helyért rendezett helyosztón legyőzték a magyarok, akik az ötödik helyért lejátszott összecsapáson viszont ismét vereséget szenvedtek, így hatodikként zártak.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint már az első perc végén magyar gól született, Varga Dénes talált be. Az ausztrálok Hosnyánszky kiállítása után emberelőnyből egyenlítettek és a negyed vége előtt a vezetést is átvették (1-2).

A második nyolc perc elején kétgólosra nőtt ausztrál előny (1-3), amelyet Vámos Márton akcióból szerzett találata csökkentett, Varga Dénes pedig emberelőnyből egyenlített, így a nagyszünetre döntetlennel mehettek a csapatok (3-3).

A harmadik negyed ismét magyar találattal indult, Varga Dániel lőtt gólt gyors felúszás után (4-3). Hárai kiállítását kihasználták az ausztrálok, ezt követően akcióból és újabb emberelőnyből is betaláltak (4-6). A magyar csapat Varga Dániel második találatával felzárkózott (5-6), ám az ausztrálok ismét kihasználták az emberelőnyüket, így kétgólos különbséggel kezdődött az utolsó játékrész (5-7).

Nem indult jól a negyedik negyed magyar szempontból, Ausztrália előbb kettős emberelőnyét kihasználva háromgólosra növelte előnyét, majd akcióból is betalált (5-9). Erdélyi Balázs révén a magyarok is kihasználtak egy kettős fórt (6-9), ám további gól nem esett a végső dudaszóig.

A bergamói torna győztese kijut a jövő évi riói olimpiára, a fináléban Horvátország és Szerbia küzd meg egymással. (Késő este ez a mérkőzés is véget ért: Szerbiáé az olimpiai kvóta.)

Nem tudok most sem rosszat mondani, úgy érzem, hogy fizikálisan esélyünk sem volt. Ez a két hét, amit készültünk, nagyon kevés volt ahhoz, hogy ezt a két fiatal, fizikailag nagyon erős csapatot, az USA-t és Ausztráliát megverhessük. Bennem végig volt egy ilyen érzés, hogy fizikailag nem bírjuk még ezeket a meccseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.