Folyamatos magyar győzelmek az Európa Játékokon

Nem győzzük kapkodni a fejünket sikeres birkózó és kajak-kenu versenyzőink éremesője között. Összefoglaló.

MTI
2015. 06. 15. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31 éves magyar versenyző a román Anca Petrea 14–3-as legyőzésével „melegített”, majd a negyeddöntőben a bolgár Tajbe Juszein ellen úgy nyert, hogy a végeredmény 4–4 lett, de neki volt több nagyobb értékű akciója.

Az elődöntőben az ukrán Okszana Herhelt technikai tussal győzte le a 2013-ban világbajnok magyar birkózó, azután az orosz Szvetlana Lipatovával találkozott. A döntőben végig nagy fölényben volt Sastin, könnyedén került ellenfele mögé, egyszer kis híján tusolta is, végül 7–0-ra diadalmaskodott.

„Szerencsére sikerült áthidalni az alapozó és a versenyidőszak közötti részt annyira, hogy itt most minden jól menjen. Egész nap meg tudtam őrizni a hidegvéremet, még akkor is, amikor a bolgár 3–0-ra vezetett ellenem. Annyira jó volt az állóképességem, hogy szinte el sem fáradtam, nagyon jól ment a birkózás” – nyilatkozta a Digi Sportnak Sastin. Hozzátette, ez a verseny önbizalomnövelő volt a szeptemberi, olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt, amelyen ebből a mezőnyből többen is – hozzá hasonlóan – az 58 kilogrammos kategóriában indulnak majd.

Sastin a magyar csapat harmadik aranyérmét szerezte meg.

Hétfőn délelőtt a Szabó Gabriella, Vad Ninetta, Kozák Danuta, Kárász Anna összeállítású női kajaknégyes 500 méteren, a Kammerer Zoltán, Szalai Tamás férfi kajakos páros pedig 1000-en győzött. Ugyancsak reggel Vajda Attila harmadik lett a kenu egyesek 1000 méteres számában. Délután a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus kettősünk aranyérmet szerzett.

A női kajaknégyes 500 méteren a viadal honlapja szerint a rajttól vezetve, magabiztos előnnyel nyerte meg versenyét a német és a lengyel hajó előtt. Szabó Gabriella, Vad Ninetta, Kozák Danuta, Kárász Anna.

Rögtön a nők viadalát követően következett a Kammerer Zoltán, Szalai Tamás férfi kajakos páros 1000 méteren, s egészen kiváló hajrával, a német duót közel négy tizedmásodperccel maguk mögé utasítva értek be elsőként a célba.

A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus kettősünk is aranyérmet szerzett a brandenburgi kajak-kenu-Európa-bajnokságon 1000 méteren. A magyar páros taktikus versenyzéssel került az élre a hajrában, és végül kétség sem férhetett a sikerükhöz.

A nap magyar bronzérmét a pekingi olimpiai bajnok Vajda Attila szerezte meg, miután a német Sebastian Brendel és a cseh Martin Fuksa mögött harmadik lett.

A hétfői napot megelőzően egy dobogós helye volt a magyar csapatnak, amit még szombaton a birkózó Korpási Bálint ért el a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában, melyben ezüstérmet nyert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.