Győztünk az olaszok ellen a vízilabda-világligában

A magyar férfivízilabda-válogatott 10-5-re legyőzte a házigazda Olaszország együttesét.

MTI
2015. 06. 27. 20:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benedek Tibor szövetségi kapitány világbajnoki címvédő legénysége azért kényszerült alsóházi rangadóra a vendéglátók gárdájával, mert nem jutott be a legjobb négy közé, miután a pénteki negyeddöntős meccsen 8-7-re kikapott az Egyesült Államok legjobbjaitól. Az olaszokat – büntetőkkel – az olimpiai bajnok horvátok búcsúztatták a negyeddöntőben.

Varga Dénes megúszásgóljával indult a mérkőzés, majd miután Nagy Viktor büntetőt védett, Angyal Dániel növelte az előnyt. Az első negyed közepén már 3-0 volt az állás a center Hárai Balázs jóvoltából, s az olaszok erejéből csak egy szépítő találatra futotta az első negyedben.

A második nyolc perc elején Varga Dénes távolról lőtt nagy gólt (4-1), a második hazai találatra pedig Hosnyánszky Norbert felelt (5-2).

A nagyszünet után, a harmadik játékrész nyitányaként az idősebbik Varga fivér, a csapatkapitány Dániel jelentkezett be góllal (6-2), majd 6-3 után Salamon Ferenc és Madaras Norbert volt eredményes (8-3).

A befejező negyedben sokáig érintetlenek maradtak a hálók, mígnem a negyedik hazai találatra válaszul Gór-Nagy Miklós húzta a kapuba a labdát, majd a duplázó Madaras volt pontos (10-4). A végén még egy olasz gól született, így 10-5-re győzött a Benedek-csapat.

A magyar–ausztrál összecsapást a szuperdöntő ötödik helyéért vasárnap 17.20-tól rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.