Gyutai Adrián nagy lehetősége

A Dunlop Italia szabadkártyát ajánlott Gyutai Adriánnak.

B.M.L.
2015. 06. 30. 17:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonját teljesíti Gyutai Adrián. A 24 éves paksi gyorsasági motoros idén az olasz bajnokság (CIV) National Trophy 600 kategóriájában versenyez, ahol eddig megszerzett hét pontjával az összetettben jelenleg holtversenyben a 14. helyen áll a negyvenfős mezőnyben. A Tomracing Motorsport Team motorosát ebben az esztendőben a Dunlop is segíti a minél jobb szereplésben, ugyanis az idén 127 éves gumigyártó óriás élversenyzőjeként vesz részt a futamokon a magyar pilóta.

A Dunlop Italia a versenyeken látott teljesítménye alapján felkérte Adriánt, hogy Misanóban teszteljen egy Moto3-as vb-motort, a cég abroncsait, illetve az általuk kifejlesztett vázat. A hétfői gyakorláson a Tomracing Motorsport versenyzője több mint 120 kört tett meg, többfajta gumit kipróbált, és a telemetriai adatok alapján minden szempontból hasznos munkát végzett. Ám az igazi meglepetés a nap végén érte Gyutai Adriánt.

– Bebizonyosodott, hogy jó választás volt Adriánt felkérni erre a feladatra, hiszen egészen profi munkát végzett. Annak ellenére, hogy ilyen kis motoron 2012 óta nem ült, valamint ilyen felszereltségű versenygéppel még sosem körözött, rengeteg hasznos információt adott számunkra mind a gumikról, mind pedig az általunk kifejlesztett vázról. Szeretnénk vele folytatni a közös munkát, és a most nyújtott teljesítménye alapján felajánlottuk neki, hogy amennyiben él vele, akkor az általunk biztosítandó motorral szabadkártyásként induljon el a szeptember 13-i Moto3-as világbajnoki futamon, melyet a mostani tesztünk helyszínén, Misanóban rendeznek majd – jelentette ki Hordeo Vitali, a Dunlop Italia vezetője.

A 24 éves paksi motoros nagyon elfáradt a tesztnap végére, hiszen ahogy elmondta, egy teljes versenyhétvégén sem szokott ennyi kört megtenni. Ráadásul munka közben kellett megismerkednie a legmagasabb szintű technikával, elvégeznie a Dunlop által kért feladatokat, illetve visszaszoknia a saját hatszázas Hondájáról a Moto3-as motorra. Büszke arra, hogy megállta a helyét, és a Dunlop ilyen komolyan számol vele a jövőben. A szeptemberi világbajnoki debütálásba nem éli bele magát, mert annak megvalósulásáig rengeteg víz lefolyik még a Dunán.

– Nagyon örültem ennek a lehetőségnek és nagy megtiszteltetés számomra, hogy részt vehettem ezen a teszten, ahol a Dunlop Italia saját fejlesztésű vázát is kipróbálhattam a legkomolyabb technikával felszerelt Moto3-as versenymotoron. Hihetetlen körülmények fogadtak, egész nap négy szerelővel és egy telemetriással dolgozhattam. Az első tíz-húsz kör arra ment el, hogy a motort megismerjem, visszaszokjak ehhez a kategóriához, hiszen szinte mindent másként kellett vele csinálnom, mint a hatszázas Hondámmal. A nap végére nagyon elfáradtam, de azt remélem, minél több használható visszajelzést tudtam adni a Dunlop számára, és a tapasztalataimmal segítségére lehettem a cégnek a fejlesztésekben. Az abroncsokból elsősorban a használt gumik viselkedésére kellett figyelnem elsősorban, míg a telemetriás adatok alapján sikerült a beállítások terén is egyre előrébb jutottunk. A szeptemberi világbajnoki indulásra való ajánlat nagyon meglepett, szinte el sem akarom hinni. A konkrétumok megismerése után tudok majd erről bármit mondani, mindenesetre a július 19-i, Imolában rendezendő National Trophy 600-as futamon mindenképpen indulok – fogalmazott Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport csapatfőnöke nagyon büszke a versenyzőjére, és úgy véli, Adrián ismét bebizonyította, képes igen magas szinten teljesíteni.

– Sosem kételkedtünk Adrián tehetségében, amit a mostani teszt is igazol mindenki számára. Kifejezetten örülünk annak, hogy olyannyira helytállt Misanóban, hogy még egy világbajnoki szereplés is felvetődött. Izgatottan várjuk a folytatást, de természetesen jól tudjuk, hosszú még az út minden szempontból a misanói vb-debütálásig. A csapat teljes mellszélességgel segíteni fogja Adriánt álmai megvalósításában, hiszen amikor több mint két esztendeje elkezdtük a közös munkát, azzal a céllal dolgozott minden érintett fél, hogy közösen kijussunk a világbajnokságra – közölte Miklósy Tamás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.