Hanga Ádám elugrik a Spurshöz

Ha csapata, a spanyol Laboral Kutxa Vitoria hozzájárul, Hanga Ádám a hétvégén rövid edzőtáborozásra utazik az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurshöz.

2015. 06. 08. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt szezonban az olasz Avellinónak kölcsönadott játékos hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, elsősorban a személyes ismerkedés miatt szeretne részt venni a játékjogát 2011-ben lefoglaló texasiak négynapos minicampjén.

„A meccsek statisztikája egy dolog, a Spursnél emellett az is fontos, hogy jobban megismerjenek emberileg. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ősztől az NBA-ben játszom. A reális cél az, hogy heti két meccsem legyen Európában, lehetőleg euroligás csapatnál” – jelentette ki a 26 éves kosaras.

Menedzsere, Lóránt András kifejtette, nem siettetik az NBA-t, a következő idény pedig több szempontból is kérdéses a játékos számára. A 16 csapatos olasz élvonal 13. helyén végzett Avellino ugyan marasztalja, de a spanyol bajnoki hajrában a Vitoriához visszatért Hanga euroligás együttesben szeretné folytatni. Mivel a spanyol klubnak új sportigazgatója és vezetőedzője van, csak néhány hét múlva derül ki, hogy számolnak-e a magyar légióssal, vagy ismét kölcsönadják, hiszen 2017. június 30-ig szól a szerződése.

Ami az elmúlt szezont illeti, az olasz All Star-gálán is szerepelt Hanga elmesélte, az Olasz Kupa után megroppant a csapat, sokszor kikaptak, így a nagy várakozások ellenére csak a 13. helyen zártak.

„Szívem szerint Spanyolországban maradnék, mert az a játékstílus jobban fekszik nekem, és jobban ismerem az ottani viszonyokat. Pozitívum, hogy most a hajrában ott töltött három hét alatt átlagosan többet voltam a pályán, mint tavaly az egész idényt tekintve” – tette hozzá.

Ami pedig a Golden State és a Cleveland között 1–1-re álló NBA-nagydöntőt illeti, Hanga közölte, nagy rajongója az alapszakasz legjobbjává választott Stephen Currynek, ezért a Golden State Warriorsnak szurkol.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.