Hosszabbításban dőlt el a Golden State–Cleveland

A vendég Cleveland Cavaliers hosszabbítás után 95-93-ra legyőzte a Golden State Warriors csapatát az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) döntőjének második mérkőzésén, így 1-1-re áll az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc.

2015. 06. 08. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A finálé második felvonása LeBron James remekléséről, a csapatok rengeteg rontott dobásáról marad emlékezetes, és a Warriors újabb nagy feltámadásáról, amely ezúttal csak a hosszabbításra volt elegendő, a győzelemre nem.

James, a sérülésektől tizedelt Cavaliers sztárja ismét megállíthatatlanul játszott, 39 pontot, 16 lepattanót és 11 gólpasszt szerzett, azaz tripla-duplát ért el. Igaz, ő is sokat hibázott, a mezőnyből 35 dobásából csak 11 talált gyűrűbe.

A Golden State legjobbja, a szezon legértékesebbjének választott Stephen Curry szintén pontatlan volt a mezőnyből, 23-ból csak öt jó dobása akadt, s csupán 19 pontig jutott.

A találkozón a vesztes Warriors is 40 százalék alatt maradt a mezőnydobások terén, a Cavs pedig úgy tudott nyerni, hogy kísérleteinek mindössze 32,2 százaléka talált gyűrűbe, márpedig az NBA rájátszásában 1985 óta egyetlen csapat sem tudott meccset nyerni ilyen rossz mutatóval.

A mérkőzés a negyedik negyed hajrájában már eldőlni látszott, alig több mint három perccel a vége előtt 11 ponttal vezetett a Cavaliers, a Golden State azonban innen még fel tudott állni, a hosszabbításban azonban két ponttal alulmaradt, s ezzel elveszítette pályaelőnyét.

Eredmény, döntő, 2. mérkőzés:
Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 93-95, hosszabbítás után
A párharc állása: 1-1.

A sorozat harmadik mérkőzésére Clevelandben kerül sor közép-európai idő szerint szerda hajnalban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.