Legyőzte az ukránokat a magyar kézilabda-válogatott

Ezzel hazánk százszázalékos mérleggel zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

MTI
2015. 06. 13. 16:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A januári, lengyelországi kontinensviadal csoportsorsolását pénteken tartják Krakkóban. Az Eb-részvétel azért is lényeges, mert onnan még ki lehet jutni az olimpiai selejtezős tornára. A meccs előtt köszöntötték Vadkerti Attilát, aki ezzel a meccsel búcsúzott a válogatottól.

Az már szerdán eldőlt, hogy a magyarok csoportelsőként jutottak ki az Eb-re, most már csak az volt a tét, hogy pontveszteség nélkül zárják-e a selejtezőt. Sokatmondó volt, hogy a két együttes november 2-i, kijevi összecsapásán Talant Dujsebajev együttese 33-20-ra győzött. A szövetségi kapitány – akárcsak szerdán a portugálok ellen – ezúttal is sok fiatalnak adott bizonyítási lehetőséget, az alapemberek erre a hétre már pihenőt kaptak.

Szinte az egész mérkőzés szoros volt, de rendre a magyarok vezettek. A második félidő derekán a jó cserék révén sikerült ellépni (22-18), és ez a különbség már a végéig megmaradt.

Bánhidi Bence, a válogatott beállósa a mérkőzést követően nyilatkozott az MNO-nak:

„Ennek a fiatal csapatnak még össze kell szoknia, ez látszott az első félidőn, de nem is úgy léptünk pályára, ahogy kellett volna. A második félidőben aztán leszakítottuk magunkról az ellenfelet. A szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev nagyon nagy magabiztosságot, önbizalmat sugároz, és fontos neki, hogy mi is mindig higgyünk abban, amit csinálunk. De nagyon kevés időnk volt eddig közösen gyakorolni, sokkal többet kell együtt készülni. Meccs közben az irányítókkal kommunikál mindig a kapitány, és ők hozzák fel a pályára a taktikát. Dujsebajev tizenöt perces periódusokra oszt fel egy-egy meccset, egy-egy játékos ennyi ideig van fent folyamatosan a pályán, hogy bírjuk majd a sorozatterhelést is, amikor a világversenyeken nyolc-tíz meccset kell egymás után játszani tizennégy nap alatt.”

Eredmény, 5. csoport:
Magyarország–Ukrajna 32-28 (15-14)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Magyarország 12 pont/6 mérkőzés, 2. Oroszország 6/5, 3. Portugália 4/5, 4. Ukrajna 0/6

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.