Legyőzték Cseh Lászlót

Hétfőn is egy-egy aranyérmet nyert Bernek Péter és Kapás Boglárka az úszók Győrben zajló országos bajnokságán.

MTI
2015. 06. 29. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előbbi Cseh Lászlóval vívott nagy csatát 200 méter gyorson, végül a BVSC hét évvel fiatalabb versenyzője győzött, 16 századdal megelőzve riválisát, aki egyébként épphogy bekerült a fináléba, így a 8-as pályán tempózott.

„Csak száznál láttam Lacit, szépen lopakodott a szélen, nem gondoltam, hogy csupán ennyi lesz a végén közöttünk” – értékelt Bernek, aki két napja 400 méter gyorson sem talált legyőzőre.

Nem sokkal később Cseh 100 méter háton is közel járt a győzelemhez, de ebben a számban Balog Gábor érte el centikkel előbb a falat: nyolc századmásodperccel volt gyorsabb a Győrben edző, Dunaferr-színekben induló hátúszó-specialista. Mindketten legyőzték a lengyelek 200 méter háton kétszeres Európa-bajnokát, Radoslaw Kaweckit.

„Négy századdal megjavítottam az egyéni csúcsomat, ami azért nagy szó, mert három hete fáj a hátam egy izomrándulás után kialakult csomó miatt. Most nagy dózisú izomlazítót szedek, ettől kicsit kómás is vagyok” – mondta az eddig elsősorban 200-on remekelő, azon a távon tavaly Eb-bronzot szerző Balog Gábor, aki hozzátette: nagyon örül az eredménynek, de az olimpiai A-szint még 28 századra van. Emellett megjegyezte, hogy a kazanyi világbajnokságon már az előfutamban el akarja érni a riói szintet és nem titkolt vágya, hogy a vegyes váltóban ő ússza a hátat, ezért is favorizálja a százas távot.

„Nem mondom azt, hogy kikaptam, sőt örülök, hogy kezd visszajönni az edzettségi állapotom, az idővel is elégedett vagyok, különösen kétszáz gyorson” – mondta Cseh, aki kifejtette: neki jó, hogy a vb-hez hasonlóan nyolcnapos a viadal, mert így több számban is gond nélkül tud indulni.

A férfi viadalokhoz hasonló izgalmakat hozott a női 100 méter hát döntője, amelyben Joó Sára 11 századdal előzte meg György Rékát. Jóval biztosabban szerezte meg a 100 méter mell magyar bajnoki címét Sebestyén Dalma, igaz, ebben a számban elsőként az ukrán Ganna Dzerkal csapott be. A szombaton 400 méter gyorson győztes Kapás 1500-on „utcahosszal” győzött.

„Reggel az előfutamok után rendes edzés következett, így egyáltalán nem frissen álltam oda az ezerötszáznak, ennek ellenére jól esett. Nem úsztam erős iramot, most a győzelem volt a lényeg, és ez nem is forgott veszélyben” – mondta Kapás.

férfiak:
200 m gyors: Bernek Péter (BVSC-Zugló) 1:48.93 p
100 m hát: Balog Gábor (Dunaferr) 54.64 mp

nők:
1500 m gyors: Kapás Boglárka (BVSC-Zugló) 16:27.00 p
100 m hát: Joó Sára (FTC) 1:03.14 p
100 m mell: Sebestyén Dalma (Hullám-Fehérvár) 1:10.21 p

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.