Létfontosságú a győzelem

Martti Kuusela sokra tartja Dárdai Pál válogatottját.

Sz. L.
2015. 06. 10. 7:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mit vár a magyarok elleni Eb-selejtezőtől?
– Létfontosságú a győzelem, ha nem akarunk lemaradni a továbbjutást jelentő első három hely valamelyikéről. Fontos mérkőzés lesz!  Hadd tegyem hozzá, nem egyszerű elvinni akár csak egy pontot is Helsinkiből.

– Melyik csapatot tartja esélyesnek? Egyáltalán, melyik a jobb csapat?
– Nehezet kérdez A finnek alapvetően jó játékosok, sajnos eddig az eredmények nem úgy alakultak, ahogy azt szerettük volna, pedig nem a futballistáink minőségén múlik a siker.

– Hanem?
– Egyebek között a szerencsén és a koncentráción. Roman Eremenko a legjobb játékosunk, az orosz Premjer Ligában is messze kiemelkedik, beválasztották a szezon csapatába. Mixu Paatelainen kapitányon múlik, hogy milyen poszton játszatja. Taktikailag képzett, több játékrendszerben is feltalálja magát. Remélem, a magyarok ellen megmutatja, hogy miért szerettek bele az oroszok

– Mit gondol a magyar válogatottról?
– Kiegyenlített mérkőzést játszottunk az ősszel, nem sokon múlt, hogy döntetlennel távozunk Budapestről. Aztán Gera Zoltán villant egyet, és kikaptunk A magyarok rengeteget fejlődtek Dárdai Pál irányításával. Ráadásul a litvánok elleni négy–nullás győzelem azt mutatja, jó formában is vannak.

– Kit tart a legjobb magyar játékosnak?
Dzsudzsák Balázs nagyon fontos eleme a csapatnak, Gera Zoltán bármikor képes húzni egy váratlant, mint említettem, ezt a saját bőrünkön is tapasztaltuk. Dárdainak kellemes problémái vannak, két alapembere, Gera és Juhász nélkül is négy–nullra nyert a csapata Litvánia ellen. Ez tényleg meggyőző! Gondolom, a négy-négy-kettes hadrendben futballozik majd a magyar válogatott Helsinkiben. De azt például nem tudom, hogy ki lesz a csatár. Nikolics Nemanja szép gólt lőtt, Priskin Tamás is betalált. Némethről is jókat hallottam, csak azt nem értem, mit keres Amerikában.

– Oda hívták, vannak magyarok a stábban, és eddig megtalálta magát Kansasben.
– Még a 2009-es ifi-vb-ről emlékszem rá. Mekkora tehetségnek indult! Talán ő volt a gólkirály, mindenesetre sok gólt lőtt, például az olaszok ellen.

– Lebilincselő, hogy mennyire képben van. Még mindig követi a magyar futballt?
– Életre szóló barátokat szereztem a Honvédnál. Két-három havonta beszélek a volt játékosaimmal, Árki Gáborral és Csábi Józseffel. Hallom, hogy épülnek a stadionok, de a rossz hírek is eljutnak hozzám. Gyengélkedik a Honvéd, ön szerint miért?

– A tulajdonostól kellene megkérdezni
– Viszont nem értem, hogy mitől lett hirtelen ilyen jó a Ferencváros. Talán jól sültek el az igazolásai, de az edzőről is sok jót hallottam.

– Mit tippel a szombat esti selejtezőre?
– Remélem, nyer a finn a válogatott, amúgy szurkolok a magyar futball minden sikeréért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.