Litkey nyerte a Fehér Szalagot

A tizenegyszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas új DC35 katamaránjával győzött.

MTI
2015. 06. 27. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vitorlás Szövetség szombati közleménye szerint a Kékszalag előtti „bemelegítő” viadalon a második helyen a Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty, harmadikként pedig a Vándor Róbert vezette RSM DTM katamarán zárt.

„Elsősorban a hajónk sebességére ügyeltünk, s biztató jel, hogy ellenfeleinkhez képest tartani tudtuk az előnyt. A középszélben jól ment a hajó, legnagyobb sebességünk mintegy 14 csomó volt” – nyilatkozta Litkey Farkas a Kékszalag.hunak.

A Kékszalag rajtja csütörtökön 9 órakor lesz, amikor a Balatonfüred és Zamárdi közötti mintegy hét kilométeres rajtvonalon sorakoznak majd fel a résztvevők. A jelenlegi abszolút időrekordot a Fifty-Fifty nevű kétárbocos, kéttestű, magyar fejlesztésű hajó tartja, amely tavaly 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt teljesítette a Balatonfüred–Balatonkenese–Keszthely–Balatonfüred-távot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.