Mervó Bence: „Csak ne lenne ez a szomorúság”

A gólszerző, a gólpasszt adó játékos és az edző a Szerbia elleni vereség után értékelt az MNO-nak.

2015. 06. 10. 13:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két súlyos sérülés után újra a fedélzeten bizonyító győri Mervó Bence gólörömét elhomályosítja a szerbek elleni kiesés. A szélsőből lett befejező csatár elsősorban a szerénységével tűnt ki: „Végtelenül sajnáljuk, hogy így alakult a vége. Nagyon akartuk a sikert, mindannyian száz százalékot akartunk nyújtani, de balszerencsések voltunk. Játékban felvettük a versenyt szerbekkel, kár, hogy ez az eredményben nem mutatkozott meg. Most nem fontos, hogy hány gólt szereztem a tornán, egyelőre a csalódottság beszél belőlem. Mindenesetre köszönöm az egész csapatnak, hogy kiszolgált és gólokkal tudtam segíteni. Nagyon örülök, hogy részt vehettem a világbajnokságon azok után, amiken keresztülmentem, ez óriási dolog. Csak ne lenne ez a szomorúság ”

A csapat legrutinosabb tagja, a német másodosztályú Red Bull Leipzig középpályása már a felnőtt válogatottban is megmutatta a tudását. Kalmár Zsolt kiegyenlített küzdelmet látott a pályán és a koncentráció fontosságára hívta fel a figyelmet. „Természetesen nagyon boldog voltam, amikor megszereztük a vezetést a szerbek ellen. Elképesztően kemény mérkőzést játszottunk, két szervezett csapat küzdött 120 percen keresztül. Próbáltunk hátulról építkezni és gólra törően játszani, ugyanerre törekedtek a szerbek is. A világbajnokság előtt az volt a legfőbb célunk, hogy kiugró eredményt érjünk el. Minden mérkőzésen úgy léptünk pályára, hogy megszerezzük a győzelmet. Szerbia ellen is megvolt a lehetőségünk a sikerre, csak egy kis koncentráció hiányzott, de sajnos ismét beigazolódott, hogy a legmagasabb szinten az apróbb hibákat is góllal bünteti az ellenfél. A bekapott gól után emberelőnybe kerültünk, próbáltunk váltani, de a végén nem volt szerencsénk” – mondta Kalmár.

A játékosok elmondták, hogy a mérkőzés utáni csapatvacsorán Bernd Storck szövetségi edző megdicsérte tanítványait. Kiemelte, van mire büszkének lenniük, hiszen az elmúlt hetekben rengeteget fejlődött a társaság, az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.

A magyar U20-as válogatott bejutott a világbajnokság legjobb tizenhat csapata közé és csak egy balszerencsés góllal maradt alul az Eb-bronzérmes Szerbia ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.