Portugáliát is lenyomta válogatottunk

A remekül hajrázó magyar férfikézilabda-válogatott 26–25-re győzött.

MTI
2015. 06. 11. 6:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb október 29-én – Talant Dujsebajev szövetségi kapitány debütáló összecsapásán – Miskolcon találkozott a két együttes, és a magyarok kínkeservesen győztek 31–30-ra. A januári, lengyelországi kontinensviadalra már korábban kijutott magyaroknál a szakvezető alig hívott be alapembert, inkább a fiataloknak szavazott bizalmat Santo Tirsóban. Ezzel szemben a rivális még harcban van a továbbjutásért.

Eleinte fej fej mellett haladt a két csapat, de mindkét oldalon rengeteg volt a hiba. Negyedóra elteltével sikerült kicsit meglépni, ám amikor több poszton cserélt a kapitány, fordítottak a hazaiak, és három góllal megléptek.

A folytatásban is inkább az ő akaratuk érvényesült, állandósult a különbség. Aztán a hajrában Bartucz védései lendületet adtak, és sorozatban lőtt négy góllal az 54. percben egyenlő lett (23–23). Bodó találata már a vezetést jelentette, és a végjátékban már nem engedte ki kezéből a győzelmet a gárda.

Talant Dujsebajev így nyilatkozott a magyar kézilabda-válogatott hivatalos Facebook-oldalának:

Gratulálok a fiúknak, boldog és büszke vagyok rájuk! Elégedett is lehetek, hiszen a fiatalok meghálálták a bizalmat, és ötgólos hátrányból fordítva megnyerték a meccset. Olyan erényeket csillogtattak a mai napon, amivel teljesen nyílttá tették a keretet az Európa-bajnokságot illetően. Szombaton Győrött Ukrajna ellen is a győzelem a cél, hiszen minden tétmérkőzést meg akarunk nyerni, ezt a győzelmi vágyat szeretném látni a játékosokon is.

A magyarok a szombati, ukránok elleni eredménytől függetlenül csoportelsőként várhatják a jövő pénteki, krakkói csoportsorsolást. Az Eb-részvétel azért lényeges, mert onnan még lehet olimpiai selejtezős tornára kijutni.

Eredmény, 5. csoport:
Portugália – Magyarország 25-26 (15-12)
Santo Tirso, játékvezetők: Gusko, Repkin (fehéroroszok)
kiállítások: 8, ill. 6 perc.
hétméteresek: 2/0, ill. 8/4.

Portugália: Bravo Quintana, Candeias (kapusok), Antunes 4, Areia, Bjelanovic, Duarte 10, Ferraz, Magalhaes, Moreira, T. Pereira 2, Pesqueira 2, Portela 2, Rocha, Santos, Seabra Marques 1, Spinola 4 (1).

Magyarország: Székely, Bartucz (kapusok), Ancsin 3, Balogh 3 (2), Bánhidi 1, Bodó 5, Bóka, Borsos, Faluvégi 2, Gazdag 3 (2), Gerdán, Hegedűs 2, Hornyák P., Lékai 3, Pásztor Á. 3, Szöllősi Ba. 1. Szövetségi kapitány: Talant Dujshebaev.

A csoport másik mérkőzésén:
Oroszország–Ukrajna 27–22 (15–10)

Az állás: 1. (és már továbbjutott) Magyarország 10 pont/5 mérkőzés, 2. Portugália 4/5 (150-141), 3. Oroszország 4/4 (109-107), 4. Ukrajna 0/4

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.