Rosberg Hamiltonnak álcázta magát – Lapszemle

A nemzetközi sajtó a Ferrari szerelőinek a hibáját említette meg a leggyakrabban a vasárnapi nagydíj másnapján.

MTI
2015. 06. 22. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország:
Bild: „A győztes Rosberg gúnyolódott Lewis Hamiltonnal...185 méter után eldőlt a verseny.”

Süddeutsche Zeitung: „Az Osztrák Nagydíj Nico Rosberg egyik kedvence maradt. A német versenyző makulátlan teljesítményével belehajszolta egy hibába a címvédő Lewis Hamiltont. Sebastian Vettel egy elhibázott boxkiállás miatt maradt le a pezsgőzésről.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Az Ausztriában aratott győzelmével Nico Rosberg új izgalmat csempészett a Lewis Hamiltonnal folytatott párharcba, miközben a Ferrari és Vettel visszaesett.”

Berliner Zeitung: „Nico Rosberg elpáholta Lewis Hamiltont.”

 

Nagy-Britannia:
Guardian: „Nico Rosberg nemcsak legyőzte Lewis Hamiltont az Osztrák Nagydíjon, hanem olyan kárt okozott a címvédőnek, amelyre a Spanyolországban és Monacóban aratott sikerei ellenére sem lehetett előre számítani. Ezúttal Rosberg volt az erősebb, aki hátrébbról rajtolva verte meg a csapattársát, s magabiztosan tartotta a kettejük közötti távolságot.”

The Times: „Az ijesztő dráma már az Osztrák Nagydíj rajtja után 30 másodperccel lejátszódott, később Hamilton úgy hajtott át a boxból kifelé jövet a fehér vonalon, mint egy megzavarodott, bevásárolni igyekvő sofőr. A címvédő ezzel el is bukta a futamot, Nico Rosberg pedig magabiztosan vezetett a rajttól a kockás zászlóig.”

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport: „Ünnepnap Rosbergnek, kudarc a Ferrarinak. Kimi Räikkönen és Fernando Alonso balesete félelmetes volt. Rosberg azonban örülhet, meglepte Hamiltont a rajtnál és végig fölényben volt. Vettelt egy csavar fosztotta meg a harmadik helytől: vége az illúziónak, nem vagyunk előrébb, sőt, az előrehaladás helyett a Ferrari egy lépést visszafelé tett meg.”

Tuttosport: „Fekete hétvége a Vörösök számára. Räikkönen kiütve, Vettel csak negyedik. Az elrontott kerékcsere ellenére Vettel megvédte a szerelőket.”

Corriere dello Sport: „Rosberg uralta az unalmat. A Mercedes utolérhetetlen. A Ferrari saját maga számára nehezítette meg a futamot, Vettel lecsúszott a dobogóról.”

Spanyolország:
La Vanguardia: „Rosberg Hamiltonnak álcázta magát.”

As: „Rosberg csillaga ragyogott és újra izgalmat hozott a világbajnokságba.”

Sport: „Rosberg életre keltette a vb-t.”

Marca: „Rosberg újra versenyben van a vb-címért.”

Svájc:
Neue Zürcher Zeitung: „Stájerország Nico Rosberg területe maradt.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.