Sprinttel nyert az országúti kerékpáros bajnok

Kevesebb mint három és fél óra alatt tette meg Molnár István a százötvenöt kilométert.

MTI
2015. 06. 27. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debrecen és Balmazújváros között teljesen sík terepen kijelölt országúton rendezték meg az országos bajnokságot. Mintegy száz kilométer után háromfős szökés alakult ki a pekingi olimpikon Kusztor Péter, a két évvel ezelőtti bajnoki bronzérmes Molnár István, valamint Pályi Csaba révén. Előnyük mindössze fél perc volt.

Nem tudta őket befogni a mezőny, amelyben a londoni olimpiát megjárt Lovassy Krisztián is tekert. A győzelemért Molnár és Kusztor sprintelt, végül előbbi szerezte meg a bajnoki címet. Kusztor tavaly is ezüstérmes volt.

A nőknél mezőnybefutó döntött. Ebben Szurominé volt a leggyorsabb, immár harmadik esztendeje nem talált legyőzőre az országúti bajnokságon.

Férfiak, 155 km:

1. Molnár István (Mugenrace) 3.25:51 óra
2. Kusztor Péter (Amplatz BMC) azonos idővel
3. Pályi Csaba (DKSI Debrecen) 38 másodperc hátrány

Nők, 93 km:

1. Szurominé Pulsfort Diána (Szerpentin KE) 2.29:47 óra
2. Király Mónika (Arbö Graz) azonos idővel
3. Benkó Barbara (Focus XC Team) azonos idővel

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.