Tarlós: A vizes vb jó reklám lehet

A főpolgármester szerint a 2017-es vizes vb sikere elősegítheti, hogy Budapest nyerje el a 2024-es olimpia rendezését.

MTI
2015. 06. 24. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester az M1 hírcsatorna szerda reggeli műsorában beszélt erről annak kapcsán, hogy a Fővárosi Közgyűlés kedden jóváhagyta a vizes világbajnoksághoz kiadandó fővárosi garancialevelet. A közgyűlés döntött arról is: támogatja, hogy Budapest pályázzon a 2024-es nyári olimpia és paralimpia rendezési jogára.

Tarlós István a műsorban hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy Magyarország sikeresen rendezze meg 2017-ben vizes világbajnokságot, ezért is „siettek a kormány segítségére” a Dagály strandfürdő tulajdonjogának átadásával. Így nincs akadálya, hogy a munkálatok fennakadások nélkül folyjanak – tette hozzá.

A főpolgármester szerint ha sikeres lesz a vizes világbajnokság, az „a néhány héttel később sorra kerülő döntést az olimpia helyszínről nyilván elősegítheti Magyarország számára, hiszen nagyon jó reklámlehetőség”.

Tarlós István a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának is vendége volt, itt a közösségi közlekedés finanszírozása kapcsán elmondta: bízik benne, hogy ahogy eddig, most is megoldódik a kérdés. „Nincs mese, [ ] a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozását az állam közbeavatkozásával meg kell oldani” – fogalmazott.

A főpolgármester kedden arról beszélt újságíróknak, hogy „alsó hangon” 20-25 milliárd forint hiányzik a budapesti tömegközlekedés büdzséjéből. Elmondta, a működési költségektől teljesen független a BKV adósságának állami átvállalása és a 3-as metró felújításához szükséges hitelfelvételhez kapcsolódó állami garanciavállalás. A BKV-nál 2010 októbere óta nem vettek fel működési hitelt – jegyezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.