Több évtizedes sakkrekordot döntött meg Sinka Brigitta

A 87 éves magyar nagymester a 13 600. mérkőzését játszotta.

MTI
2015. 06. 29. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1942-ben elhunyt kubai nagymester 13 545 összecsapásig jutott, a magyar sakkozó ezt a rekordot múlta felül a hétvégén Budapesten. Szeretné, ha teljesítményét a Guinness-rekordok is elismerné, ehhez az évek során játszott partijairól vezetett pontos feljegyzések is nagyban hozzájárulhatnak.

Sinka Brigitta kétszer volt második a magyar női sakkbajnokságon, és két sakkolimpiára nevezték, de végül mindkétszer lemaradt az utazásról. A több agyvérzés után is kiváló szellemi és fizikai állapotban lévő játékos több mint fél évszázados profi sakkozói pályáján számos hírességgel került kapcsolatba, így Bobby Fischer, Borisz Szpasszkij, Mihail Tal világbajnokokkal, s több tízezer gyermek sakkszimultán-versenyét szervezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.