Újabb magyar aranylapátok az Európa Játékokon

Kozák Danuta K-1 500 méteren, a Kammerer, Tóth, Kulifai, Pauman férfi-kajaknégyes pedig 1000 méteren győzött.

MTI
2015. 06. 16. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapjának beszámolója szerint Kozák, a szám olimpiai és világbajnoka a kedd reggeli első fináléban magabiztosan nyert, több mint egy másodperccel utasította maga mögé a második helyen célba érő osztrák Yvonne Schuringot és a harmadik lengyel Ewelina Wojnarowskát.

Ezután következett a férfi-kajaknégyes, amely az utolsó száz méteren jobban bírta az iramot riválisainál, és jó hajrával győzött. A 2012-ben alakult olimpiai ezüstérmes, világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes egységnek ez volt az első aranyérme világversenyen. A K-2 1000 méteren Szalai Tamással győztes Kammerer így már kétszeres aranyérmes Bakuban.

A reggel harmadik fináléjában női K-2 500 méteren a Kárász Anna, Vad Ninetta páros a harmadik helyen végzett. A szám aranyérmét a szerbek szerezték meg, a duó egyik tagja a korábban magyar színekben világbajnok Ruzicic-Benedek Dalma volt.

A kajakos Dudás Miklós meglepetésre aranyérmet szerzett 200 méteren az Európa Játékok keddi versenynapján.

A magyar küldöttség így már hat aranyéremnél jár, hétfőn a Szabó Gabriella, Kozák, Kárász, Vad összeállítású női kajak négyes 500 méteren, a Kammerer, Szalai férfi-kajakpáros pedig 1000 méteren győzött, míg a birkózók között Sastin Marianna a 60 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.