Van elnöke a hokisoknak, de nem sokáig marad

Id. Kovács Csabát, az eddigi szakmai alelnököt választotta meg elnöknek az MJSZ.

MTI
2015. 06. 30. 12:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ülésen elhangzott, hogy a május 19-én lemondott Németh Miklós Közgép-vezérigazgató helyére nem talált minden szempontból megfelelő jelöltet a jelölő bizottság, ezért esett a választás az Újpesti Dózsa korábbi 217-szeres válogatottjára.

A 70 igen és 6 nem szavazatot kapott Kovács Csaba a küldöttgyűlésen jelezte, hogy csak ideiglenes jelleggel vállalja el a feladatot, és egyúttal lemondott az alelnöki pozícióról. Hozzátette: minél hamarabb szeretné szakmai alelnökként folytatni a munkáját, amelyet már 13 éve végez. A szövetség honlapján azt írják, hogy utódja ebben a pozícióban dr. Kolbenheyer Zsuzsanna lett.

 

Az MJSZ várhatóan szeptemberben, egy újabb rendkívüli közgyűlésen választja meg azt az elnököt, aki hosszú távon is betölti majd a posztot. Arról, hogy ki lesz az új elnök, csak találgatnak a sportágban, a Jégkorongblog korábban három nevet lebegtetett:

„Nekem még senki sem jelezte, hogy bármiféle változást eszközölnöm kellene a jövőmön, és minden szögből nyugodtan nézek tükörbe. (...) nem éreztem bizonytalanságot a személyemmel kapcsolatban. Vagy ha volt ilyen, nem vettem észre. Lehet, hogy nem vagyok fogékony az ilyesmire” – mondta Németh Miklós elnöksége utolsó interjújában a VS.hu-nak, majd egy héttel később lemondott, mondván: „A csúcson kell abbahagyni”.

„Németh Miklós 2010. június 11-én lett az MJSZ elnöke, az előző A csoportba jutás, a 2008-as szapporói csoda idején elnöklő, ma tiszteletbeli elnök Studniczky Ferenc helyett. 2014-ben egyhangúlag újraválasztották, és neki is jutott egy történelmi feljutás, a krakkói siker” – írták róla a Jégkorongblogon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.