Vereség a döntőben: egy jó negyed elég volt a horvátoknak

A magyar válogatott második helyen zárt Rómában egy felkészülési tornán.

MTI
2015. 06. 14. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntőbe az amerikaiak és az olaszok elleni győzelemmel jutott be a magyar válogatott.

A Foro Italico komplexum fedett uszodájában a horvátok szerezték meg a vezetést Benedek Tibor szövetségi kapitány legénységével szemben. A Vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint Bedő Krisztián találatával egyenlített a magyar csapat, és Vámos Márton bombagóljával a vezetést is átvette (1-2). A folytatás már kevésbé jól alakult: Hárai Balázs csavargóljával a nagyszünetben ugyan még 3-2 volt ide, utána azonban csupa horvát találat következett, s a rivális 6-3-ra elhúzott. Madaras Norbert nagy gólt lőtt, de erre is volt horvát válasz, így 7-4-ről várhatták a felek a befejező nyolc percet. Ebben a játékrészben magyar felzárkózás helyett újabb horvát találatok születtek, s 9-4 után a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras eredményes alakítása (9-5) már csak a különbség csökkentésére volt jó.

A július–augusztusi, oroszországi vb egyik előkészületi állomásának számító viadalon a magyar együttes másodikként végzett.

Eredmény, 3. forduló:
Horvátország–Magyarország 9-5 (1-1, 1-2, 5-1, 2-1)
a magyar góldobók: Madaras 2, Bedő, Vámos, Hárai 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.