Visszatér a ringlegenda!

Floyd Mayweather vagy Gennagyij Golovkin ellen akar kiállni a korábbi sztár.

B. M. L.
2015. 06. 23. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg sikeres promóterként tevékenykedő Golden Boy becenévre hallgató amerikai ringlegenda úgy véli, képes lenne 42 évesen is még egyszer a csúcsra járatni magát.

„Csodálatosan érzem magam, motivált, sikerre éhes és elkötelezett vagyok” – jelentette ki De La Hoya, aki amatőrként 1992-ben olimpiai bajnok volt, 1994 és 2006 között vívott 45 profi meccséből 39-et nyert meg.

A mexikói szülőktől származó, kaliforniai klasszis persze nem akárki ellen térne vissza. Az Espn.com-nak adott interjújában elárulta, vagy a világ legjobbjának tartott, veretlen amerikai Floyd Mayweather ellen vívná meg a 2007-es meccsük visszavágóját – akkor Mayweather nyert megosztott pontozással –, vagy összecsapna a napjaink egyik legjobbjának tartott középsúlyú világbajnokkal (WBA, IBO), a kazah származású Gennagyij Golovkinnal, aki 33 megnyert meccséből harmincat idő előtt ért el.

Nos, Mayweather már reagált is De La Hoya szavaira. A 2007-es meccsük hatalmas eladásokat (2,2 millió PPV vásárló) produkált, így vélhetően az esetlegesen sorra kerülő visszavágóval sem aprópénzt keresnének.

Valamit hallottam arról, hogy Oscar vissza akar térni. Ha komolyan gondolja, és ő is akarja, szeptemberben összerázhatunk egy visszavágót. Megcsinálhatjuk nagyváltóban. Ezt ő is tudja már. Azt mondta korábban, mindig is vissza akart nekem vágni, akkor szeptemberben mehet a dolog – fogalmazott Mayweather (48-0, 26 KO).

Persze a hír hallatán nem volt hiány önjelölt ellenfelekből sem. A De La Hoyát kétszer is kipontozó Shane Mosley jelezte, nem zárkózna el egy esetleges harmadik meccstől, míg a cirkálósúlyban még mindig ringbe lépő Roy Jones Jr. is látna fantáziát egy Oscar elleni meccsben. Sőt, ő odáig ment, hogy egy négyes tornán kéne eldönteni De La Hoya, Mosley, Bernard Hopkins és közte, hogy ki a legjobb ringveterán.

Oscar De La Hoya 2009-ben, a Manny Pacquiao elleni kiütéses vereség után döntött a visszavonulás mellett. 2011-ben vallotta be, hogy korábban alkoholproblémákkal küzdött, sőt, eljutott a kokainig és az öngyilkosság gondolatáig is, de a rehabilitációs kezeléseknek köszönhetően megszabadult függőségeitől. Jelenleg a Golden Boy Promotion tulajdonosa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.