Dombi és Szalai egy hajóban

Nem maradt hoppon Szalai Tamás, a K-2 1000 méter olimpiai címvédőjével készül az új párosválogatóra.

Lipiczky Ágnes
2015. 07. 01. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszak eredményei alapján a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai vezetése úgy döntött, a londoni olimpián ezüstérmes, tavaly világbajnoki harmadik helyezett Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű négyes áll majd rajthoz a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Bár Kammerer Zoltán a májusi párosválogatót is megnyerte Szalai Tamással, mivel nem duplázhat a vébén, így a szövetség úgy határozott: újra megnyitja K-2 1000 méteren a kvalifikációt. Az új lehetőség pedig új párosokat kovácsolt, Szalai Tamás kedden már egy másik olimpiai bajnokkal, a szám londoni győztesével, Dombi Rudolffal gyakorolt Szolnokon.

„Bár akadnak még csiszolni valók, összességében jól éreztem magam a hajóban Rudival, vagyis vele készülök fel a július közepi szolnoki világbajnoki válogatóra” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szalai Tamás.

És hogyan vélekedik Storcz Botond felnőtt vezetőedző az új párosválogatóról?

„Ezzel a döntéssel sokan jól jártak, ismét mozgásba hozta a férfikajakszakágat a válogató lehetősége. Szalai Tamás és Dombi Rudolf az első benyomások alapján jól teljesíthet. A múlt hétvégi U23-as válogató is nagyon meggyőző eredményeket hozott, hiszen a májusban a Kammerer, Szalai párossal szemben csak szétlövésben alulmaradó Noé Zsombor, Vass Péter páros Maty-éri rekordidővel, 3:07-tel nyert 1000 méteren, de kiemelkedően szerepelt Noé Bálint és Ilyés Róbert kettőse is, amely csak kevéssel maradt el a győztesektől. Formájuk, tudásuk alapján biztosra veszem, hogy mindkét duó ott lesz majd a felnőttválogató rajtjánál. Ahogyan a sérüléséből felépült Kökény Roland is, aki ismét elindul tavalyi társával, Hufnágel Tiborral. A felsoroltakon kívül lesz még egy érdekes formáció: Boros Gergely a tavaly még 200 méteren sikereket elérő Nádas Bencével áll rajthoz. Az erőviszonyokat felmérve biztosra veszem, hogy hatalmas harc lesz az indulási jogért, és Milánóban az olimpiai kvóta megszerzéséért is.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.