Doktori nélkül lett professzor Mocsai Lajosból

A Testnevelési Egyetem rektorát Áder János köztársasági elnök nevezte ki.

MNO
2015. 08. 19. 8:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 10-e óta már professzornak is mondhatja magát Mocsai Lajos kézilabdaedző, a Testnevelési Egyetem rektora – vette észre az augusztus 12-i Magyar Közlönyben a Népszabadság Online. „Az államfő a Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés c) pontja, valamint a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 27. § (3) bekezdése alapján Mocsai Lajost augusztus 10-vel nevezte ki egyetemi tanárrá, méghozzá Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének a javaslatára” – áll a Magyar Közlönyben.

Mocsai Lajos, a Nemzeti Kézilabda Akadémia vezetője decemberben lett a TE rektora, februárban pedig bejelentette: két-két és fél év múlva „egy-egy hegyvidéki, illetve Duna menti létesítményben találhatunk új otthonunkra”. Áprilisban a Magyar Kézilabda Szövetség akkor megválasztott elnökének, Kocsis Máté józsefvárosi fideszes polgármesternek javaslatára lett a szövetség tiszteletbeli elnöke. Júliusban a Debreceni Egyetemtől kapott bölcsészettudományi (neveléstudományi) díszdoktori címet, a NOL szerint ez plusz pontokat jelentett professzori kinevezéséhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.