Douchev-Janics Natasa nem csak tudásával tűnt ki

Hét magyar egység jutott be pénteken a finálékba a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Lipiczky Ágnes
2015. 08. 21. 15:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előfutamok eredményei alapján egy biztos: csapathajóink harcban állnak, nemcsak az olimpiai kvótákért, de akár az aranyéremért is. A nőktől ez, ha nem is elvárható, de megszokott eredmény. Négyesünk ugyanis 2009 óta nem kapott ki világbajnokságon, és teljesítményük alapján most is nekik áll a zászló. Igaz, a harmadik futamban a fehérorosz négyes jobb időt lapátolt a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Kárász Anna összetételű női négyesnél, de őket „frusztrálták” a németek a futamukban, a mieink pedig nem adtak ki mindent magukból. Pláne Fazekas-Zur Krisztina, aki saját bevallása egy kis slamasztikában volt a hajóban. „Csúszott a nadrágom, és így egy picit lecsúsztam az ülésről is” – vallotta be az olimpiai bajnok versenyző.

Férfi négyesünkben is sokan látják már az aranyérmet, úgy tűnik, a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású négyes kezd egy tudatos, évek óta tartó építkezés végére érni. A mieink az előfutamok során egy hajóval verték meg az olimpiai címvédő ausztrál egységet, ami sokat elmond arról, mi várható majd tőlük a fináléban.

A két olimpiai távú egység mellett még öt másik számban lett magyar döntős a nap folyamán. Női K-2 200 méteren a Homonnai Luca, Douchev-Janics Natasa kettős jutott be futamgyőzelemmel a fináléba. A lányok nem csak tudásukkal tűntek ki a mezőnyből, a 32 esztendős Douchev-Janics haja pink, a 16 esztendős Homonnai frizurája neonzöld színekben pompázik, de amúgy is igazán vibráló személyiség mindkét versenyző.

„Lucával nagyon jól megtaláltuk a hangot, tényleg élvezem a párosunkat” – mondta Douchev-Janics Natasa. A két hölgy egyébként a szolnoki válogatóhoz képest helyet cserélt a hajóban, Homonnai sztrókolja az egységet, és így sokkal robbanékonyabb, gyorsabb alattuk a hajó. Olyannyira, hogy csak ők tudtak 38 másodpercen belüli időt elérni, így egyértelműen ők az aranyesélyesei a versenyszámnak.

Pénteken előfutam-győzelemmel a döntőbe jutott még a K-1 1000 méter 2013-as világbajnoka, Medveczky Erika is, míg a középfutamból C-1 500 méteren Korisánszky Dávid, K-1 500 méteren Hufnágel Tibor, K-2 500 méteren pedig a Hérics Dávid, Somorácz Tamás kettős lett a hétvégi finálé résztvevője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.