Eb-bronzérmes Csóka Nándor, mehet a vb-re

A három pontozó közül egynél 30–27-re, kettőnél pedig 30–26-ra nyert a hazai közönség előtt szereplő Aszenov.

MTI
2015. 08. 14. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 18 esztendős, Eb-újonc Csóka remekül helytállt az előzetesen esélyesebbnek tartott, első helyen kiemelt Aszenovval szemben. A három háromperces menetből álló összecsapás kiegyenlítettnek tűnt. A három pontozó közül egynél 30-27-re, kettőnél pedig 30-26-ra nyert Aszenov.

Csóka a magyar csapat egyetlen érmét nyerte a kontinensviadalon. A magyar ökölvívó azzal, hogy a legjobb hat közé került, indulhat az októberi világbajnokságon.

Ezzel a magyarok befejezték szereplésüket a vb-n. Csóka bronzérme előtt a 64 kilogrammos Nyéki Georgián negyeddöntős volt, Ungvári István (49 kg), Herczeg Norbert (56 kg), Bacskai Balázs (69 kg) és Harcsa Norbert (81 kg) a 16 között búcsúzott, míg Gálos Roland (60 kg) és Sávoly Gergő (91 kg) nem jutott nyolcaddöntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.