Elnöki bizonytalanság a hokisoknál

Még mindig nem tudni, mikor lesz rendkívüli tisztújító közgyűlés a Magyar Jégkorong Szövetségben.

Földi Bence
2015. 08. 27. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 19-én mondott le az MJSZ elnöke, Németh Miklós, a Közgép Zrt. vezérigazgatója. Németh egy héttel ezt megelőzően még így nyilatkozott a VS.hunak: „Nekem még senki sem jelezte, hogy bármiféle változást eszközölnöm kellene a jövőmön, és minden szögből nyugodtan nézek tükörbe. [ ] Nem éreztem bizonytalanságot a személyemmel kapcsolatban, vagy ha volt ilyen, nem vettem észre. Lehet, hogy nem vagyok fogékony az ilyesmire.”

A lemondást követően a szakmai alelnök, idősebb Kovács Csaba vezette ideiglenesen a szövetséget, majd az Újpesti Dózsa korábbi 217-szeres válogatottját június 30-án elnökké választották. Az ülésen elhangzott, hogy a szövetség nem talált megfelelő utódot Németh Miklós helyére, ezért kényszerből választották meg 70 igen és 6 nem szavazattal Kovácsot. Az új elnök kijelentette: „Elsősorban azért vállaltam el ideiglenesen az elnökséget, hogy a szövetség jogfolytonossága meglegyen. A legfontosabb feladat most megtalálnunk a végleges elnököt, arra kell koncentrálnunk, hogy ez minél hamarabb és a legjobb tudásunk szerint történjen meg.”

Idősebb Kovács Csaba – a Szapporóban és Krakkóban A csoportos feljutást ünneplő Kovács Csaba válogatott hokis édesapja – hozzátette: minél előbb szeretné folytatni szakmai alelnöki munkáját, amelyet tizenhárom éve végez. Kovács elnökké választásával egy időben dr. Kolbenheyer Zsuzsanna lett a szövetség szakmai alelnöke.

Június végén szeptemberi tisztújításról szóltak a hírek, ezért most megkerestük az MJSZ-t: kitűzték-e már a tisztújító közgyűlés időpontját. Tordai Dániel megkeresésünkre megerősítette: „mindkét kandidált a tisztségeket azzal a feltétellel vállalta, hogy szerepük ideiglenes a posztokon mindaddig, amíg megtalálják azt a személyt, aki hosszú távon képes és hajlandó lesz betölteni az elnöki szerepet”. Hozzátette: újabb küldöttgyűlés-időpontot a mai napig nem jelöltek ki.

Ki lesz az elnök?

Erről egyelőre csak találgatnak a sportágban, de ha a korábbi sportszövetségi tisztújítások tendenciáit vesszük figyelembe – a birkózóknál (Németh Szilárd) és a kézilabdázóknál (Kocsis Máté) is aktív Fidesz-politikus lett az új elnök –, akkor jó eséllyel a hokisok is kormányközeli személyt köszönthetnek majd a szövetség élén. A Jégkorongblog korábban három nevet lebegtetett:

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.