Hosszú Katinka folytatja elképesztő sorozatát

Hiába van még hátra Európa és Ázsia, máris a pontverseny élén áll a kiváló úszó.

MTI
2015. 08. 13. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA csütörtöki hírlevele szerint a kedd-szerdai oroszországi eseményen a magyar versenyző 81 pontot gyűjtött, s 24 pontos előnyre tett szert a nők rangsorában a második helyet elfoglaló ausztrál Emily Seebohmmal szemben, míg a harmadik orosz Vitalina Szimonovának az első megméretés után 30 pontja van.

Érdemes is szorgalmasnak és főképpen eredményesnek lenni, mivel a FINA jelentős összegekkel díjazza a kiemelkedően teljesítőket. Eleve különjutalom illeti meg az egyes szakaszok legjobbjait: az európai, az ázsiai és a közép-keleti „részgyőztesek” például fejenként 50 ezer, az összetett pontverseny első helyezettjei pedig 100 ezer dolláros különprémiumot kapnak. Hosszú Katinka összetettben 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben is diadalmaskodott, s minden esélye megvan rá, hogy a hölgyeknél 2015-ben is övé legyen a 100 ezres fődíj.

A 26 éves magyar úszó – aki a vasárnap befejeződött kazanyi világbajnokságon 200 és 400 méter vegyesen arany-, 200 méter háton pedig bronzérmet szerzett – a hétvégén rajthoz áll a nyolcversenyes vk-széria második állomásán is, amelynek szombaton és vasárnap a franciaországi Chartres ad otthont. Az egyes versenyhelyszíneken minden egyéni szám győztese az értékes pontok és az aranyérem mellett 1500 dollárra jogosult, az ezüstérmes 1000, a bronzérmes pedig 500 dollárt tehet zsebre.

A 2015-ös világkupa-sorozatot a korábbi évekétől eltérően nem 25-ös, hanem 50 méteres medencében rendezik, éppen azért, hogy a versenyeken kvalifikációt lehessen szerezni a jövő esztendei riói olimpiára.

Az európai „dupla” után szeptemberben és októberben négy ázsiai helyszín következik (Hongkong, Peking, Szingapúr, Tokió), majd két közép-keleti viadallal (Doha, Dubaj) zárul a sorozat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.