Kyrgios Wawrinkának: Kokkinakis megdöngette a barátnődet

A pályán és az öltözőben is nézeteltérésbe keveredett Nick Kyrgios és Stan Wawrinka.

MTI
2015. 08. 13. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két játékos második fordulós találkozóját Wawrinka hátsérülés miatt feladta a harmadik szettben, de előtte riválisa kötekedően átszólt neki a pályán: „Kokkinakis megdöngette ám a barátnődet. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom.”

A kétszeres Grand Slam-bajnok Wawrinka tavaly elköltözött családjától, és újabban a horvát teniszezővel, Donna Vekiccsel hozták hírbe – akárcsak Kyrgios Davis Kupa-csapattársát és jóbarátját, Thanasi Kokkinakist.

Magnus Norman, a világranglistán ötödik svájci játékos edzője a Twitter csevegőoldalon üzent az ausztrálnak: „Ez aljas volt. Remélem, van körülötted valaki, aki megtanít pár dologra az életről. Nagyon szomorú.”

Az ATP-rangsorban 41. Kyrgios azzal védekezett, hogy a pillanat hevében csak visszavágott Wawrinka egy korábbi „beszólására”.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Roland Garros címvédője közölte, nem ez az első alkalom, hogy Kyrgiosnak komoly viselkedési problémái akadnak a pályán, és reméli, hogy az ATP erélyesen fellép ellene. „Nemcsak magát hergeli és csúnyán viselkedik, hanem a többi játékost, a labdaszedőket és a bírókat is sértegeti. Az öltözőben mondtam neki egyet s mást, de ez köztünk marad” – tette hozzá Wawrinka.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.