„Limonádéval” hangolódott Szabó Gabriella

Több mint 100 ország közel 1700 versenyzője vesz részt szerdától vasárnapig a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Lipiczky Ágnes
2015. 08. 20. 11:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 100 ország közel 1700 versenyzője vesz részt szerdától vasárnapig a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, amely nemcsak az ép versenyzők számára, de a riói paralimpiára készülő sportolóknak is olimpiai kvótaszerző viadal. Kevés olyan sportág van, amely évről évre integrált világbajnokságot rendez, de nem csak emiatt szűkös a tér a csapatok számára. A tó partján egymástól karnyújtásnyira sorakoznak a fedett hajóhangárok, amelyekből a magyar csapat számára ezúttal nem jutott egy sem, de a mieink így is otthonos bázist hoztak létre, a kis területen jól elférnek a hajóvonták, elegendő a hely a gyúrópadok felállításához, amelyen futamról futamra egymást váltják a versenyzők.

A Milánóban K–2 500 méteren és a női négyes sztrókjaként is szereplő Szabó Gabriella megtalálta a „nyugi sarkot” is magának, egy polifomra fekve, E-bookját olvasgatva hangolódott rá késő délelőtti K–2 500 méteres előfutamára, amelyben három év kihagyás után ismét Kozák Danutával szerepelt.

„Ez egy könnyű kis regény egy nőről, aki édességeket készít. A világversenyeken általában ilyen limonádékat szoktam olvasni, segít kikapcsolni a futamok előtt, között” – magyarázta London olimpiai bajnoka, akinek természetesen nem okozott gondot az első felvonás, könnyed győzelemmel léptek tovább a délutáni középfutamba.

A délelőtti programból egyébként mindössze két számban, női és férfi C–2 500 méteren lehetett egyenes ágon döntőbe jutni. Világbajnoki címvédő női kenupárosunk, Takács Kincső és Lakatos Zsanett majd öt másodperces előnnyel megnyerve futamát biztosította a helyét a fináléba.

„Változtattunk a helyünkön a hajóban. Kincső térdel elöl, én pedig hátul. Én jobban tudok figyelni a kormányzásra, ő pedig így sokkal jobban ki tudja evezni magát. Mindenki azt mondja, erőteljesebb, jobb lett így az egységünk” – mondta Lakatos Zsanett.

Hogy csütörtökön ki mennyire tudja kievezni magát? Hamarosan kiderül. 15.30-tól ugyanis már a középfutamok következnek Milánóban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.