Meccseket manipulált a Catania, hátrasorolták

A júniusban lemondott korábbi elnök, Antonino Pulvirenti ötéves eltiltást kapott.

MTI
2015. 08. 20. 20:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbb a másodosztály, a Serie B 15. helyén végzett szicíliai klubot emellett 12 pont levonással, valamint 150 ezer eurós pénzbírsággal sújtották. A júniusban lemondott korábbi elnök, Antonino Pulvirenti ötéves eltiltást kapott, emellett 300 ezer eurós büntetést róttak ki rá.

Pulvirenti egy korábbi bírósági meghallgatáson mondta el, hogy az áprilisi Varese, Trapani, Latina, Ternana ellen megnyert, illetve a május 2-án játszott, Livorno elleni, döntetlennel zárult mérkőzéseket vásárolta meg. Azt ugyanakkor tagadta, hogy fogadott volna ezekre a találkozókra. Mint mondta, csak annyi volt a célja, hogy csapata ne essen ki a másodosztályból.

A Catania márciusban és áprilisban öt mérkőzést nyert sorozatban, ezzel – két ponttal megelőzve a kieső helyeket – elvileg kiharcolta a 15., még bennmaradást jelentő pozíciót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.