Otthon kapott ki a Diósgyőr

A Diósgyőr hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Debrecentől a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati játéknapján, így visszacsúszott a tabella utolsó helyére.

MTI
2015. 08. 15. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVTK az első körben aratott sikere óta sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, míg a debreceniek hárommeccses nyeretlenségi szériájukat zárták most le.

OTP Bank Liga, 5. forduló:

DVTK–DVSC-Teva 0-2 (0-0)

Miskolc, 2700 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Máté (48.), Balogh (62.)

sárga lap: Lipták (25.), Barczi (29.), illetve Jovanovic (82.)

Diósgyőr:

Rados – Okuka (Németh 59.), Lipták, Tamás, Nemes – Kitl (Halmai 29.), Egerszegi, Bacsa, Koman, Barczi (Takács 69.) – Grumic

DVSC:

Radosevic – Jovanovic, Máté, Mészáros, Korhut – Kulcsár (Sidibe 71.), Zsidai, Mihelic (Szécsi a szünetben), Bódi – Balogh (Bereczki 88.), Castillion

Az első félidő kevés izgalmat tartogatott, valamivel a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, de a kapuk alig forogtak veszélyben, így gól nélkül zárult a játékrész.

A fordulást követően egy szöglet után szinte azonnal vezetéshez jutottak a debreceniek, ez a pedig alapvetően meghatározta a folytatást. A DVTK próbálkozott, mégis minden Kondás Elemér együttesének elképzelése szerint alakult. A Debrecen kézben tartotta a találkozót, biztosan védekezett és remekül használta ki, hogy a Diósgyőr hátul sebezhetővé vált. A hajdúságiak még a félidő közepén megduplázták előnyüket s később is veszélyesebb támadásokat vezettek.

Az Újpest hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Honvéddal a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában, szombaton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.