Továbbjutott Karakas és Ungvári a cselgáncs-vb-n

A vigaszágra kerüléshez a negyeddöntőbe kell jutni.

MTI
2015. 08. 26. 8:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Karakas az olimpiai bajnok olasz Giulia Quintavalle után a harminckettő között a kétszeres pánamerikai ezüstérmes kolumbiai Yadinis Amarisszal csapott össze, akivel 1:1 volt az egymás elleni mérlege. A harmadik találkozó négy perce nem hozott értékelhető akciót, majd a hosszabbításban a bíró passzivitásért megintette a dél-amerikait, ami a 25 éves Karakas továbbjutását jelentette. A Honvéd dzsúdósára a folytatásban a tíz évvel idősebb, szintén vb-harmadik osztrák Sabrina Filzmoser vár.

A harmadik nap másik magyarja, Ungvári Miklós a második fordulóban, a hatvannégy között kezdett. Az olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó előbb jukót érően vitte földre az izraeli Tohar Butbult, aki ezt követően többször is kimenekült a földharcból, így a 34 éves Európa-bajnok végül jukóval nyert. Nem sokkal később ismét tatamira szólították a ceglédiek versenyzőjét, aki szintén jukóval verte a komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló portugál André Alvest. Az első jukót még visszavonták a bírók, ám a második már érvényben maradt, így Ungvári készülhet a fehérorosz Aljakszej Ramancsik ellen.

A vigaszágra kerüléshez a negyeddöntőbe kell jutni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.