Usain Bolt állítja, ezt még ő sem tudja megtenni

A sportoló úgy gondolja, mindig lesznek olyanok, akik azt hiszik, megsérthetik a szabályokat.

MTI
2015. 08. 20. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombaton rajtoló pekingi vb előtt Bolt elmondta: sajnálatosnak tartja, hogy az elmúlt pár hónapban milyen sok doppinggal kapcsolatos hír jelent meg, és szomorú látni, hogy most hol tart a sportág. Hozzátette: úgy gondolja, mindig lesznek olyanok, akik azt hiszik, megsérthetik a szabályokat.

A 29. születésnapját pénteken ünneplő sztár reméli, hogy a szerdán megválasztott új elnök, a brit Sebastian Coe tud pozitív változásokat hozni.

Bolt hangsúlyozta: ő egyedül nem tudja megmenteni a sportágat, erre egy ember soha nem lesz képes. Ő arra összpontosít, amit neki tennie kell.

A világcsúcstartó, címvédő jamaicai futó legnagyobb ellenfele a 100 és 200 méteren is világranglista-vezető amerikai Justin Gatlin lesz a kínai fővárosban. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: nem okoz neki problémát versenyezni Gatlinnel, ha a rivális betartja a szabályokat.

Gatlint korábban kétszer is eltiltották, másodjára nyolc évet kapott, amit csak azért enyhítettek végül négyéves büntetésre, mert együttműködött a szervezett doppingolás elleni nyomozásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.