A KSI-uszodában készülhetnek az úszók

Elhárult a veszély, amely a sportág legjobbjainak normális felkészülését fenyegette.

MTI
2015. 09. 30. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kedvező fejleményről Gyárfás Tamás, a hazai úszószövetség (MÚSZ) elnöke számolt be az MTI-nek szerdán azt követően, hogy előző nap Kiss László keserű hangú nyilatkozatot tett az uszodai lehetőségekről. A válogatott szövetségi kapitánya egyebek között arról panaszkodott: a Komjádi uszoda első körös felújítása drasztikusan csökkentette az eddig használt vízfelületet, és szinte teljesen ellehetetlenült a legjobbak felkészülése, ami a riói olimpiai szereplés színvonalára is kihat.

„Az előttünk álló 2017. évi világbajnokság megköveteli az uszodák rekonstrukcióját, persze ugyanakkor a majdani létesítmények, így a Dagály mellett épülő úszópalota, de még a Tüskecsarnok sem áll rendelkezésre, miközben a Komjádi uszoda fedett medencéjét november 1-jéig a sportolók nem használhatják a gépészet javítása miatt” – vázolta a helyzetképet Gyárfás Tamás, akinek elmondása szerint mára a veszélyhelyzet elmúlt.

„Örömmel számolhatok be arról – jelentette ki –, hogy Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok nemrégiben kinevezett főigazgatója azonnal cselekedett, és arról tájékoztatott, hogy október elsejétől az úszók rendelkezésére bocsátják az Istvánmezei úton levő hatpályás, 25 méteres medencét.”

A MÚSZ első embere hozzátette: a hatékony és gyors megoldáshoz szükség volt a KSI öttusaszakosztálya irányítóinak megértésére, együttműködésére, akik átmenetileg más megoldást keresnek. Gyárfás leszögezte, hogy a magyar úszósport soha nem kapott ekkora támogatást, mint a jelen időszakban.

„Biztosra veszem, hogy bár a kapitány feladata az esélyek mérlegelése, a magyar úszósport a rövidpályás Európa-bajnokságon is kitűnően fog szerepelni; a veszélyek elhárultak” – fogalmazott Gyárfás Tamás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.