A legsikeresebb kapitány 2017-ben távozhat

Öt évig semmi, azóta minden: a francia uralom feje 2017-ig maradhat kapitány.

A. A.
2015. 09. 30. 14:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Claude Onesta, a jelenlegi legsikeresebb férfi-szövetségikapitány várhatóan 2017-ig marad a francia kispadon. Onesta a francia médiának elárulta, mindennap felteszi magának a kérdést, meddig folytassa, így is már tizennégy éve dolgozik szövetségi kapitányként.A 2001-es franciaországi világbajnokság után nagy hírű elődjét, Daniel Costantinit váltotta, aki az ország kézilabdázásának atyjaként is ismert. 2001-ben meg is nyerte a válogatottal a vb-t, majd következett Onesta, és néhány szerényebb év. Vele öt évig nem nyert aranyat a válogatott, amelyben már Nikola Karabatic is játszott. Végül a 2006-os Európa-bajnokság első helye jelentette az áttörést, ezután mindkét olimpiát megnyerte az együttes – közben a többi világversenyen is uralta a mezőnyt –, jelenleg az Eb-, és a vb-cím védője is, és már kvótát szerzett a riói játékokra.A jelenlegi kapitány számára mindhárom címvédés nagy kihívás, ráadásul a következő vb-t 2017-ben Franciaország rendezi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.