Botrány az uszodában – kiakadt az úszókapitány

Kiss László szerint nonszensz, hogy ideiglenes helyszínen, két pályán osztozzanak a világklasszis magyar úszók.

2015. 09. 29. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 2. és 6. között a rövidpályás Európa-bajnokságon lesz érintett Cseh László, Hosszú Katinka, Gyurta Dániel és a többi magyar kiválóság, ráadásul közeleg a 2016-os riói olimpia. Kiss László szövetségi kapitány aggódik, a Császár nyitott uszodája fölött még nincs sátor, a Komjádi fedett medencéjét be kell zárni, így átmenetileg az Istvánmezei úti uszodában, összesen két sávban edzhet a magyar úszóelit. Első hallásra bizarr, de ettől még igaz.– A Nemzeti Sportközpontokkal egyeztettünk a kazanyi úszó világbajnokság után, hogy megoldást találjunk a létesítmény-problémákra. Ígéretet kaptunk arra, hogy az Istvánmezei úti uszoda huszonötös fedett medencéjét addig is a válogatott rendelkezésére bocsátják. Másfél hónapos késéssel váratlanul ért bennünket a hír, hogy a hat pályából csupán kettőt adnak a magyar úszócsapatnak. A többi sávot a KSI kajakosai és öttusázók használják. December másodikától az izraeli Herzliyában rövidpályás Európa-bajnokság lesz – az ehhez elengedhetetlen felkészülésre két pálya a Nemzeti Sportközpont szerint elegendő, szerintem nyilvánvalóan nem – jelezte Kiss László.Az MNO többször is megpróbálta elérni telefonon a Nemzeti Sportközpontok vezetőjét, de egyelőre nem járt sikerrel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.