Döntés előtt áll Berki Krisztián

Javult a sérülése az olimpiai bajnoknak, de nem biztos, hogy indul a hétvégi viadalon.

Lipiczky Ágnes
2015. 09. 24. 2:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi sztárparádé lesz a hétvégén a szombathelyi Aréna Savariában, ahol a tornasport hazai és külföldi legjobbjai teszik próbára magukat alig egy hónappal a glasgow-i olimpiai kvalifikációs világbajnokság rajtja előtt.

Hazánkba látogat a görögök világ- és Európa-bajnok nyújtóspecialistája, Vlasziosz Marasz és a korláton világbajnoki és Eb-érmes Vaszileiosz Colakidisz. Lólengésben is nagy mezőny lesz: szerepel az olimpiai ezüstérmes horvát Ude Filip és az Eb-bronzérmes szlovén Saso Bertoncelj is.

Az idén vállműtéten átesett olimpiai bajnok Berki Krisztián részvétele azonban még kérdéses. Kovács István tanítványa a két héttel ezelőtti országos bajnokságon sérülés miatt visszalépett, és ugyan állapota javult azóta, még nem döntöttek arról, hogy Berki megméreti-e magát Szombathelyen.

A hölgyeknél a lábsérüléssel bajlódó Makra Noémi, míg a férfiaknál a szintén vállsérüléssel bajlódó Kállai Zoltán pedig biztosan nem lép a szerekhez a hétvégén.

A vb-re készülő magyar válogatott kerettagok számára egyébként dupla téttel bír ez a viadal, mivel az országos bajnokság után ez lesz a második válogató az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Szombaton 15 órától az egyéni összetettre kerül sor, amely egyben selejtező is a vasárnap szintén 15 órakor kezdődő szerenkénti finálékra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.