Együttműködik az MPB a Brazil Nagykövetséggel

Eduarda Amorim skype-on nyilatkozott az együttműködésről.

MTI
2015. 09. 01. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Brazil Nagykövetség számára nagyon fontos ez a megállapodás, azt szeretnénk, hogy mindenki a lehető legjobban érezze magát Rióban, a sporttörténelem első dél-amerikai rendezésű paralimpiáján” – mondta az esemény sajtótájékoztatóján a brazil nagykövet. – „Sportrajongóként én is nagy érdeklődéssel követem az előkészületeket és természetesen a versenyeket is. A brazil nagykövetség háttér-információkkal, szakmai anyagokkal minden segítséget megad a magyar parasportolók minél sikeresebb felkészüléséhez.”„Számunkra óriási megtiszteltetés, hogy Brazília számára állami szinten ennyire fontos az együttműködés a Magyar Paralimpiai Bizottsággal” – hangsúlyozta Szabó László. – „Azt szeretnénk, ha minél több versenyzőnknek lenne lehetősége edzőtáborban vagy versenyen megismerkedni a riói körülményekkel. Jelenleg négy kvótánk van, közel tízszer ennyit szeretnénk szerezni. 2012-ben Londonban harminchárom magyar parasportoló összesen tizennégy érmet szerzett, ezt a mérleget jövőre is boldogan elfogadnánk Rió után.”Eduarda Amorim, a győri női kézilabdacsapat világklasszis brazil balátlövője skype-on nyilatkozott az együttműködésről.„Magyarországon és Brazíliában is nagyon sok barátom van, az olimpia mellett a paralimpia eseményeit is igyekszem nyomon követni, utóbbira lesz több lehetőségem, mert a brazil kézilabda-válogatott tagjaként abban bízom, hogy az olimpián nem lesz sok időm más versenyeire figyelni” – jelentette ki Amorim.Magyarországról eddig Dávid Krisztina sportlövő, Szabó Nikolett cselgáncsozó és Váczi Anita kajakos szerzett riói kvótát, illetve a kerékpárosok révén Magyarországnak van egy részvételi joga.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.