Felszabadultan játszhatunk a németek ellen

A magyar csapat a legkisebb az Európa-bajnokságon, emellett tíz kiló mínuszban is van.

MTI
2015. 09. 29. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amiért jöttünk és végigdolgoztunk négy hónapot, hogy bejussunk a következő körbe, az teljesült” – szögezte le a keddi edzést követően a szakember, aki szerint a csapat szerdán teljesen felszabadultan léphet pályára a legutóbbi kontinensviadalon ezüstérmes németek elleni összecsapáson, amelynek tétje a legjobb nyolc közé jutás. Hozzátette, a német egy rendkívül magas együttes, amely már-már férfi röplabdát játszik, de megjegyezte, „ebbe az irányba megy a világ”. „A tegnap esti török–belga mérkőzésen lehetett látni, hogy mekkora erő és milyen dinamika van ezekben a csapatokban. Nekünk ebbe kellene beletanulnunk, és ezt kellene gyakorolnunk, mert ez a jövő. Ugyanakkor nem lehet elvárni a magyar válogatottól, hogy ezt a stílust pikk-pakk a magáévá tegye, a kluboknak is el kellene indulniuk ebben az irányba, és akkor mi is könnyebb helyzetben lennénk a nyári időszakokban” – mondta a Vasas vezetőedzője, ugyanakkor hangsúlyozta, ez nem fog egyik pillanatról a másikra menni.„Mi vagyunk a legkisebbek az Európa-bajnokságon, tíz centi és tíz kiló mínuszban vagyunk. Kulcskérdés a kiválasztás, meg kellene próbálnunk a hasonló genetikával rendelkező játékosokat összegyűjteni. Nem véletlen, hogy a mostani riválisaink ilyen erővel és dinamikával játszanak.” Jókay Zoltán hozzátette, nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis a jelenlegi ellenfeleknél körülbelül tízszer akkora bázisból merítenek. „Nagyon fontos lenne, hogy ezeket a mostani sikerek által gerjesztett hullámokat meg tudja lovagolni a sportág. Az eddigiekhez képest valamelyest javult a helyzet, hiszen mostanában gyakran szerepelünk a médiában. Össze kéne gyűjteni a tehetségeket, akiknek évről évre együtt kellene dolgozniuk a megfelelő metodikán keresztül” – mondta. Jókay Zoltán korábban utánpótlás szinten Európa-bajnokságon és világbajnokságon is dolgozott már a magyar csapattal, ennek ellenére számára is komoly kihívást jelent egy felnőtt kontinensviadal. „Ilyen szinten átélni ezt hihetetlenül klassz dolog, rengeteget lehet tanulni, sok minden van, amiből ötletet lehet meríteni” – nyilatkozott a tréner.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.