Hatalmas bravúr: két magyar megfutotta a riói maratonszintet

Míg sok magyar család a vasárnapi ebédhez készülődött, Berlinben született két magyar 2016-os riói kvóta.

2015. 09. 27. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2.16:30-as, olimpiai indulást érő idővel a 36. helyen ért célba Csere Gáspár a 42. Berlin Maratonon vasárnap délben. A BEAC futója egyéni legjobbjával váltotta meg repülőjegyét a jövő évi olimpiára, a szintidőt fél perccel ugrotta meg. A győztes a kenyai Eliud Kipchoge lett, kereken 2 óra 4 perces idővel, ő is egyéni legjobbját futotta, 5 másodperccel volt azon belül.A nők mezőnyében a Dunakeszi VSC színeiből érkező Staicu Simona 32. helyen futott célba 2.41:28-cal, ami szintén riói indulást ér. A nőknél a szintén kenyai Gladys Cherono diadalmaskodott (2.19:25). A 32 éves Cheronónak mindössze a második maratoni versenye volt a vasárnapi.Laluska Zsuzsa csak alig több mint 2 perccel csúszott ki az olimpiai 2.42-es szintidőből, ezzel a 40. helyen zárt a nőknél.A német fővárosban 131 országból több mint 41 ezer futó vágott neki az erőpróbának.A riói olimpia atlétikai számainak szintjeit ITT találja!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.