Kvótáért megy Dohába

Harcsa Zoltán magabiztosan várja az ökölvívó világbajnokságot.

B. Molnár László
2015. 09. 30. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A vb-n való szereplést az Európai Játékokon vívta ki, emiatt a kontinensviadalon nem indulhatott, így vélhetően kivettek egy érmet a kezéből. Pótolható a medál Dohában?– Még most sem akarom elhinni, ami az Eb-szereplésem körül történt. Éppen ezért hatalmas a motivációm, hogy bebizonyítsam azoknak, akik megfosztottak az Európa-bajnoki éremszerzés lehetőségétől, igenis a súlycsoportom egyik legjobbja vagyok. Ki merem mondani, nagyon jó szereplést várok magamtól.– Ez konkrétan mit is jelent?– Azt, hogy reális cél számomra a világbajnoki érem, illetve a riói kvóta megszerzése Dohában. A kettő azért nem feltétlenül jelenti ugyanazt, mert a két, elődöntőben vesztes bunyós ugyan felállhat a dobogóra, ám kettejük között még lesz egy úgynevezett bronzmeccs, és a két finalista mellett ennek a győztese lehet ott Rióban.– Nem kertel, az egyszer biztos – Most világranglista másodikként kezdjek el arról beszélni, hogy majd meglátjuk, mit hoz a sorsolás? Nem, beleértem a súlycsoportomba, és kiemeltként úgy hallottam, csak a nyolcaddöntőben kezdem majd meg a szereplésemet. Nem tekintek nagyon előre, azt vallom, mindig az aznapi feladatot kell előbb megoldani, utána jöhet a következő. Most a felkészülésemet lezártam, maximálisan jól sikerült, úgy érzem, képes leszek Dohában kihozni magamból a száz százalékot.– A fogyasztással sem lesznek gondjai?– A súlyommal sosincs gond, hiszen 78 és fél kilóról kell 75-re lefogynom. Ráadásul én nagyon nehezen szokom meg az idegen ízeket, így attól sem kell félni, hogy két meccs között „elhíznék”.– Önnel együtt huszonhatan lépnek ringbe a 75 kilós mezőnyben. Valamennyi ellenfeléről mindent tud már?– Nem lesz egyszerű kiruccanás a vb, de teher alatt nő a pálma Amit csak lehetett, mindent összeszedtem az ellenfeleimről a világhálón, de sokukkal már bunyóztam korábban. Európából például tényleg a legjobb kilenc ökölvívó lesz ott, így szinte akárki jön elsőnek ellenfélként, biztos lehetek abban, hogy jó bokszoló.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.