Murray-t figyelmeztette az ATP

A legjobb brit inkább Davis Kupát nyerne hazájának, ezért kihagyná a vb-t. Nem biztos, hogy megteheti.

B.M.L.
2015. 09. 22. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha valaki eddig kétségbe vonta volna, hogy Andy Murray számára igenis fontos a hazája, az most sürgősen kérjen elnézést a világranglista harmadik helyezettjétől. A kétszeres GS-győztes brit teniszező ugyanis sutba vágná egyéni ambícióit, és a válogatottat vezetné diadalra a Davis Kupában.– Nagy-Britannia majd négy évtized után végre bejutott a Davis Kupa döntőjébe, ahol nagy esélyünk van arra, hogy elhódítsuk a belgák ellenében a trófeát. Számomra a hazám dicsősége mindennél fontosabb, így nem kizárt, hogy a világbajnokságot kihagyom, amelyet Londonban a kupadöntő előtti héten rendeznek meg. Mivel a vb-n kemény pályán játszunk, míg a Davis Kupa fináléjában salakon, a rendelkezésemre álló két nap kevés lenne ahhoz, hogy megszokjam a talajt – jelentette ki a BBC-nek adott nyilatkozatában Andy Murray.A brit teniszező egyszer már történelmet írt a sportágban, amikor 2013-ban nem kevesebb mint 77 év után megnyerte Wimbledonban a férfi egyest. Most ismét hőssé válhat, hiszen a britek utoljára 1936-ban diadalmaskodtak a Davis Kupában.A férfiak versenyeit szervező ATP máris reagált Murray kijelentéseire, és a vb egyik esélyesének azonnal felhívták a figyelmét arra, ha kivívja az indulási jogot – ez már megvan – kötelező a tornán részt vennie.– A világbajnokságon kötelező részt vennie. Elvárjuk, hogy Andy, amennyiben teljesen egészséges, ott legyen a versenyen – jelentette ki a BBC-nek az ATP elnöke, Chris Kermode.Egyelőre még kérdéses, hogy Murray bevállalja-e a november 15. és 22. közötti vb-n való indulást, vagy kizárólag a november 27. és 29. között, Belgiumban rendezendő Davis Kupa döntőre fókuszál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.