Nem kell megműteni Pars Krisztiánt

Azonban folyamatos gyógytornára lesz szüksége, hogy stabilizálni tudja a gerincoszlopát.

MTI
2015. 09. 08. 15:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombathelyiek kétszeres vb-második dobója az augusztusi pekingi atlétikai világbajnokságon lecsúszott a dobogóról, negyedikként zárt, így a 2009-es berlini vb óta először nem nyert érmet világversenyen. Ezt követően vetődött fel derékfájdalmai miatt, hogy gerincsérve lehet.

„Az elmúlt szombaton elvégzett MR-vizsgálat azzal a megnyugtató eredménnyel szolgált, hogy Krisztiánt nem kell megműteni, viszont mindent el kell követni annak érdekében, hogy megszűnjenek a korábbi sérüléseivel is összefüggésbe hozható derékfájdalmai” – mondta a Telekom Sporthír Szolgálatnak Kiss-Polauf Marianna, a magyar atlétikai válogatott orvosa.

Hozzátette, Parsnak mozgásterápiára, gyógytornára van szüksége. „Nem néhány hétig, hanem sokáig és folyamatosan, mert csak így tudhatja stabilizálni a gerincoszlopát és szilárd alapot teremteni az olimpiai felkészüléséhez.”

„Nagyobb bajra gyanakodtam, és attól tartottam, hogy a vállam után a gerincemet is meg kell majd műteni” – nyilatkozott a 33 esztendős atléta. Pars kifejtette, a hétvégi székesfehérvári csapatbajnokság és az azt követő varsói nemzetközi verseny után két hónap alatt szeretne megszabadulni a problémától.

„Ha csak rajtam múlik, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Rióból a második aranyérmemmel büszkélkedve térhessek haza. Ha sima, ha rögös az út” – mondta Pars.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.