Nem sikerült az újabb bravúr a női röpiseknek

A negyeddöntőbe jutásért rendezett összecsapáson a magyarok három játszmában kikaptak a németektől.

MTI
2015. 09. 30. 18:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az antwerpeni Lotto Arenában lejátszott mérkőzésen a legutóbbi két kontinensviadalon ezüstérmes németek remekül kihasználták jelentős magassági fölényüket, így magabiztosan diadalmaskodtak.A magyar női röplabda-válogatott 1987 után, azaz 28 év elteltével szerepelt újra Eb-n.Ugyan a magyar és a német szurkolók is csak egy maroknyi, tíz-húsz fős csoporttal képviseltették magukat, mégis remek hangulatot teremtettek a több mint ötezer néző befogadására alkalmas Lotto Arenában.Egyáltalán nem kezdett megilletődötten a magyar csapat, az azeriek ellen hétfőn brillírozó Pallag Ágnes két remek leütéssel indított. Az első technikai szünethez érve a németek két rossz magyar fogadásnak köszönhetően voltak kétpontos előnyben (8–6). A rövid szünet után állandósult a különbség, viszonylag rövid labdameneteket láthatott a közönség a második technikai szünetig (16–14). Ezt követően két gyors német pont következett, Jan De Brandt pedig azonnal időt kért. A hajrában a németek kiváló fogadójátékuk mellé a védekezésüket is feljavították, így magabiztosan nyerték az első játszmát (25–18).A második szettben a németek pillanatok alatt elhúztak (5–1), de nem tört össze a magyar együttes és két pontra felzárkózott (8–6). A rivális egy pillanat alatt váltott, így a második technikai szünetre újra jelentős előnyre tett szert (16–8). A játszma végére kissé mintha el is fáradt volna a magyar csapat, a németek végül egy videobírós döntéssel kerültek kétszettes előnybe (25–17).A harmadik játszmában a németek „visszakapcsoltak” takarékos üzemmódba, elsősorban fogadásaikra koncentráltak, így fej fej mellett haladtak a csapatok (8–8). Erről a holtpontról a németek mozdultak el és 7–0-s sorozattal eldöntötték a továbbjutás kérdését (16–9). A mérkőzés és a torna utolsó perceit a magyar játékosok szurkolóik hangos biztatása mellett élvezhették ki (25–14): „Ti vagytok a legnagyobbak” – szólt a magyar kórus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.