Orosz szuperklub jöhet februárban Budapestre

A tervek szerint összecsapnának a magyar válogatottal.

MTI
2015. 09. 22. 19:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A barátságos találkozó előkészületeiről tartott keddi sajtóbeszélgetésen elhangzott, hogy jelenleg a pénzügyi feltételekről folynak még a tárgyalások, de jó esély van arra, hogy október elején-közepén hivatalossá váljon az orosz együttes magyarországi fellépése.Az összecsapásra a tervek szerint február 9-én kerülne sor, a 2018-as pjongcsangi ötkarikás esemény selejtezőtornáját – amelyen a lengyel, a holland s egy előselejtezőből felkerült csapat lesz a válogatott ellenfele – február 11. és 14. között rendezik meg, szintén a Papp László Budapest Sportarénában.Georgij Kobjljanszkij, a KHL alelnöke azt mondta, a moszkvai együttes várhatóan a legerősebb összeállításában utazik Budapestre, s azért ők jönnek, mert a Szpartak egy Magyarországon és világszerte ismert márkanév, amely iránt nagyszámú közönség érdeklődik.Hozzátette, a Szpartak a tavalyi szezont pénzügyi okok miatt kénytelen volt kihagyni a KHL-ben, mostanra azonban újjászervezték, s bár nem kezdte jól az idényt – a 24. helyen áll a 28 csapatos bajnokságban –, az alelnök biztos abban, hogy az évad végén a legjobb 12 együttes között lesz.Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) főtitkára azt mondta, a Szpartak elleni mérkőzés nagyon jó erőfelmérő lesz a válogatottnak a selejtezőtorna előtt, valamint köszönetet mondott a Papp László Budapest Sportarénának az eddigi közreműködésért és a helyszín biztosításáért.Lak Tibor, a sportarénát üzemeltető cég vezetője hangsúlyozta, bíznak abban, hogy a pénzügyi feltételekkel kapcsolatban mielőbb megállapodás születik, s sor kerül a mérkőzésre, amelynek köszönhetően a sport visszatér a létesítménybe.A Szpartak Moszkva négyszer, 1962-ben, 1967-ben, 1969-ben és 1976-ban nyert bajnoki címet még a Szovjetunió ideje alatt, vezetőedzője most a játékosként a tengerentúli NHL-ben egy évtizedet légióskodó, világbajnok German Tyitov. A keretben szerepel többek között a legendás, kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok Vlagyimir Krutov fia, Alekszej.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.