Póta és Samara éremre vágyik az Eb-n

A magyar ping pongos péntektől már a jekatyerinburgi Európa-bajnokságon áll asztalhoz.

Lipiczky Ágnes
2015. 09. 23. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn érkezett haza Berlinből, tegnap délben pedig már az Oroszországba tartó repülőgépen ült Póta Georgina, aki a magyar válogatott tagjaként péntektől a jekatyerinburgi Európa-bajnokságon áll asztalhoz. A 27. helyével a világranglista legjobb magyarjának számító játékos két számban, egyéniben és párosban is a legjobb négy közé vágyik.– Remények vannak, külön felkészülés azonban nem volt erre az Európa-bajnokságra. Hétfőn jöttem haza a német klubomtól Berlinből, hiszen az elmúlt két hétvégén is mérkőzésünk volt, így a szokásos válogatott edzőtábor és összetartás ezúttal most elmaradt – magyarázta Póta Georgina, aki Madarász Dóra, Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz társaságában először a csapatversenyen lép asztalhoz.– Nem leszünk egyszerű helyzetben, hiszen az oroszokkal, a lengyelekkel és a luxemburgi válogatottal kerültünk egy csoportba. Az oroszok stílusa nem igazán fekszik nekünk, a luxemburgiaknál még mindig ott van Ni Xia-lian, akit nem sokszor vertem meg, a lengyelekkel szemben pedig ötven-ötven százalék az esélyünk, de én bízom benne, hogy sikerül a nyolc közé verekedni magunkat – folytatta Póta, akinek a legnagyobb sansza párosban, a világranglistán 21. helyen álló román Eliza Samarával az oldalán van a legnagyobb esélye az éremszerzésre.– Ahogyan a csapattal, így Samarával sem tudtunk külön készülni erre az Európa-bajnokságra. Ő Törökországban légióskodik, neki is megvolt a maga elfoglaltsága az elmúlt időszakban. Mi is rengeteget utazunk, bár nem annyit, mint a teniszezők, így gyakorlásra nem jutott idő. Talán a csapatverseny után tudunk majd kint egy-két felkészülési meccset játszani valamelyik párossal. Ettől függetlenül úgy vélem, van esélyünk bekerülni a legjobb négy közé, bár a sok kínai játékos miatt meglehetősen sok jó páros lép majd asztalhoz ezen a kontinensviadalon – mondta a játékos, aki egyéniben már négy Európa-bajnokságon szerepelt a legjobb nyolc között, így nagy álma, hogy Jekatyerinburgban ennél tovább is jusson.– A világbajnokságot sérülés miatt ki kellett hagynom, a nyáron pihentethettem egy hónapot a derekamat, de azért ez a kéthetes terhelés elég hosszúnak tűnik. Bízom benne, hogy nem lesz gondom, sikerül a legjobb formámat nyújtani, és ha most nem, akkor a jövő évi budapesti Európa-bajnokságon végre egyéniben is bejuthatok majd a legjobb négy közé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.