Potocny kilenc századra a riói kvótától

Szeptember elején honosított szlalomkajakosunk kiválóan szerepelt a londoni vb-n.

Lipiczky Ágnes
2015. 09. 20. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karnyújtásnyira volt Potocny Marcel a riói olimpiától, a középfutamban a harmincadik helyen végző kajakosnak mindössze kilenc század hiányzott ahhoz, hogy a kvótás helyezések tekintetében (egy nemzetből egy versenyző kvalifikál) a tizenötödik pozícióban zárjon. De nem veszett el semmi, a kontinentális pótkvalifikációt jelentő jövő évi liptószentmiklósi Európa-bajnokságon még lesz esélye az indulói hely megszerzésére.

„Úgy vélem, nekünk, magyaroknak nagy lépést jelent ez a szereplés, hiszen Magyarországon egyelőre nincs háttere ennek a szakágnak. Most ezzel az eredménnyel mi is felkerültünk a sportág térképére. Potocny Marcel honosításával a szlalom kajak-kenut is szeretnénk meghonosítani hazánkban, ebben a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség is rendkívüli módon ösztönöz bennünket. Perurena elnök végigkísért a londoni helyszínen, pontról pontra átnéztük, hogy milyen feltételek szükségeltetnek egy budapesti szlalompálya megépítéséhez. Az elnök úr kiemelte, fontosnak tartja, hogy Magyarország ebben a szakágban is bekapcsolódjon a nemzetközi vérkeringésbe, mi pedig elmondtuk, hogy a 2024-es budapesti olimpiai pályázat kapcsán az előkészítő anyagban a magyar kormány is komolyan foglalkozik a budapesti szlalompálya létrehozásának lehetőségeivel. Mindenképpen örülnénk neki, ha ez a projekt megvalósulhatna, hiszen a szlalom szakágban négy számban osztanak érmeket, és mi, magyarok belátható időn belül képesek lennénk felzárkózni a nemzetközi elithez” – vélekedett Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.