időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Potocny kilenc századra a riói kvótától

Lipiczky Ágnes
2015.09.20. 14:04

Szeptember elején honosított szlalomkajakosunk kiválóan szerepelt a londoni vb-n.

Karnyújtásnyira volt Potocny Marcel a riói olimpiától, a középfutamban a harmincadik helyen végző kajakosnak mindössze kilenc század hiányzott ahhoz, hogy a kvótás helyezések tekintetében (egy nemzetből egy versenyző kvalifikál) a tizenötödik pozícióban zárjon. De nem veszett el semmi, a kontinentális pótkvalifikációt jelentő jövő évi liptószentmiklósi Európa-bajnokságon még lesz esélye az indulói hely megszerzésére.

„Úgy vélem, nekünk, magyaroknak nagy lépést jelent ez a szereplés, hiszen Magyarországon egyelőre nincs háttere ennek a szakágnak. Most ezzel az eredménnyel mi is felkerültünk a sportág térképére. Potocny Marcel honosításával a szlalom kajak-kenut is szeretnénk meghonosítani hazánkban, ebben a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség is rendkívüli módon ösztönöz bennünket. Perurena elnök végigkísért a londoni helyszínen, pontról pontra átnéztük, hogy milyen feltételek szükségeltetnek egy budapesti szlalompálya megépítéséhez. Az elnök úr kiemelte, fontosnak tartja, hogy Magyarország ebben a szakágban is bekapcsolódjon a nemzetközi vérkeringésbe, mi pedig elmondtuk, hogy a 2024-es budapesti olimpiai pályázat kapcsán az előkészítő anyagban a magyar kormány is komolyan foglalkozik a budapesti szlalompálya létrehozásának lehetőségeivel. Mindenképpen örülnénk neki, ha ez a projekt megvalósulhatna, hiszen a szlalom szakágban négy számban osztanak érmeket, és mi, magyarok belátható időn belül képesek lennénk felzárkózni a nemzetközi elithez” – vélekedett Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.