Roach kirúgná Pacquiaót

A legendás edző jobb teljesítményt vár legismertebb tanítványától. Khan ellen bokszoltatná.

B.M.L.
2015. 09. 24. 19:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte valamennyi nagy profisikerét Freddie Roachnak köszönheti Manny Pacquiao, aki jelenleg vállsérüléséből épülget fel, és készül a nagy visszatérésre. Ám az most hirtelen kérdőjelessé vált, hogy a két legenda közösen folytassa az eddig igencsak sikeresnek mondható munkát. Roach ugyanis kijelentette, csak akkor hajlandó vele tovább dolgozni, ha a Mayweather ellen mutatottnál többre lesz képes a ringben.„Az idő múlásával a gyorsaság megkophat, de az akarat nem. Ha Manny velem képzeli a jövőjét, akkor a visszatérésekor egy komoly ellenfél ellen bizony jóval többet kell mutatnia, mint legutóbb Floyd ellen. Még akkor is, ha tudom, sérülten vállalta el a meccset” – jelentette ki Freddie Roach. Az edző szerint a „Pacman” számára ideális ellenfél lehet a legjobbak közé visszavezető úton egy Amir Khan elleni angliai mérkőzés. „Amir nagyszerű sportember, de Manny túl nagy és túl erős lenne számára. Nyugodtan megrendezhetnék Angliában is a meccset, Amir úgysem bírja megverni Mannyt” – jelentette ki Roach.Roach szerint a fentiek miatt nem Pacquiao az első számú jelölt a veretlenül visszavonult Mayweather trónjára a pound for pound listák élén, hanem – tán sokak meglepetésére – a kazah származású Gennagyij Golovkin, aki uralja a középsúlyt.„Biztos vagyok abban, hogy »GGG« lesz az ökölvívás első számú figurája. Ő a legjobb jelenleg, hiszen majdnem minden ellenfelét kiüti. Nagyon jó bokszolónak tartom, imádom nézni a meccseit, az október 17-ei, Lemieux elleni címegyesítő meccsén pedig valamennyi öv hozzá kerül majd a súlycsoportjában” – jósolta Roach.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.