Sárkányok Velencénél

Sukorón rendezték meg a sárkányhajó magyar nagydíjat a hétvégén.

Lipiczky Ágnes
2015. 09. 28. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén az időjárás annyira nem fogadta a kegyeibe a sárkányhajó magyar nagydíj részvevőit, ám így is jó hangulatú futamokat bonyolíthattak le a szervezők a szokott helyszínen, Sukorón. Az első nap érdekessége a most először megrendezett váltóverseny volt, amelyeken a női tízes egységek 200 métert leevezve nyújtották át a kétméteres szivacsozott váltóbotot a húszas hajóban várakozó férficsapatoknak. A viadalt a Römi KKSK (itt evezett a világbajnok Medveczky Erika) nyerte meg a Szegedi Sárkányhajó (amely Vajda Attila olimpiai bajnok kenussal egészült ki) és a Tatai Hódy előtt.A 4000 méteres versenyek ezúttal is látványos küzdelmeket hoztak, amelyeket nagyon élvezett a parton összegyűlt közönség is, hiszen volt itt minden: ütközés, borulás, büntetés. A legnagyobb érdeklődés azonban a vasárnapi Happy futamot kísérte, amelyben a gyorsasági versenyzőket (Korisánszky Dávid, Foltán László, Németh Szabolcs, Tóth Dzsenifer, Patyi Melinda, Nagy Péter) is felvonultató Bajnokok csapata nyert a Csapatkapitányok hajója, valamint az MKKSZ dolgozói előtt.Ezen a hétvégén rendezték meg a Sulisárkány sorozat döntőit, amelyben az 5-6. osztályosok között az Árpád sárkányai, a Fölvégi Pokoljárat és a Bosszúállók volt a sorrend, míg a 7-8. osztályosok között a Váci Dragons lett a legjobb, a Kiwi KOLÓnia és a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium csapata előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.