Segédedzőnek állt olimpikon alpesi sízőnk

Berecz Anna váltott. Korábbi válogatott versenyzőnk segédedzőként dolgozik Alaszkában.

Lipiczky Ágnes
2015. 09. 30. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jókor volt jó helyen Berecz Anna, aki úgy döntött, félrerakja versenyzői pályafutását és klubjánál elvállal egy segédedzői állást. A 2010-es és 2014-es olimpián is induló alpesi síző az egyetem elvégzését követően diákvízummal még egy évig kint tud maradni Alaszkában, és mivel a csapata mellett ténykedő segédedző hamarosan anyai örömök elé néz, Berecz önkéntes alapon edzői munkát vállalt kinti klubjánál. Egyelőre a csapat körüli papírmunkával, szervezéssel, adminisztrációval van elfoglalva, de novemberben Coloradóban megkezdődnek a havas edzések, így hamarosan a pályán is helyt kell állnia trénerként.

Az új munka egyben azt is jelenti, hogy Berecz Anna félrerakta a saját versenyzői pályafutását, de búcsúlevelét még nem írta meg.

– A kiskapu nyitva még, hogy felkészülök egy vb-re vagy a következő téli olimpiára, de most úgy gondolom, nem valószínű, hogy belevágok, mert tudom, mennyi munkával kerültem oda a nagy világeseményekre. Nem akartam hivatalos levelet írni arról, hogy befejezem a versenyzést, mert nem szeretnék semmit kizárni. Azt is tudom, hogy a sí egy életstílus, gyerekkorom óta az életem szerves része, ezért a gondolata is elborzaszt, hogy abbahagyjam. Az előző szezonom nem sikerült jól, nem hoztam ki magamból azt, amire képes vagyok. Emiatt nem érzem jól magam – árulta el a Magyar Sí Szövetség honlapján Berecz, aki egy versenyen még biztosan elindul.

Jövő áprilisban rendezik meg Alaszkában a rendkívül látványos és kalandos Artic Man versenyt, amelynek ő is részese szeretne lenni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.