Szabó és Kozák Floridába tart

Szabó Gabriella és Kozák Danuta mostantól az edzésmunkát is összehangolja.

Lipiczky Ágnes
2015. 09. 25. 16:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két aranyéremmel záruló londoni olimpia után Kozák Danuta váltott. Új klubban, az UTE-ban és új edzővel, párjával, Somogyi Bélával fogott bele a felkészülésbe. A versenyző céljai is módosultak, félrerakta Szabó Gabriellával alkotott sikerpárosát, és a női négyes mellett az egyéni számokra koncentrált, hiszen K-1 500 és 200 méteren is a világbajnoki dobogó tetejére vágyott.Az elmúlt két év eredményei azonban megmutatták számára, nem érdemes a K-1 200-ra olyan nagy hangsúlyt fektetnie, hiszen nincs elérhető közelségben számára a szám legjobbja, az új-zélandi Lisa Carrington. Ráadásul a riói olimpián egy napon rendezik meg a K-2 500 méteres, valamint a K-1 200 méteres versenyeit, így Kozák úgy határozott: elengedi a rövid távú egyest, és ismét életre hívja a biztosabb sikerrel kecsegtető sikerpárost. A két versenyző a szolnoki válogató megnyerésével kijutott a milánói világbajnokságra, amelyen természetesen fölényes győzelmet arattak.Hamarosan kezdődik a felkészülés a 2016-os riói olimpiára, és az eddig külön készülő két versenyző mostantól összehangolja az edzésmunkát. „Ősszel együtt megyünk Floridába, és a téli edzések során is sokat összedolgozunk majd – mesélte Szabó Gabriella. – Nem feltétlenül akarunk mindent együtt csinálni, de szükség van arra, hogy lássuk, ösztönözzük és húzzuk egymást.”Az első lépcsőfok a floridai edzőtábor lesz, ám nem az elmúlt két évben „belakott” Tampába, hanem Cape Coralba utaznak el a hölgyek. „Imádtam Tampát, a vizet, a házat, de tavaly valóban ijesztően sok volt az aligátor, így mindenképpen új helyszín után akartunk nézni. Tavaly Cape Coralban edzőtáborozott Mórocz István csoportja, nagyon dicsérték a csatornákat, a lehetőségeket, és most szeretnénk felmérni, hogy érdemes lesz-e jövőre több mint két hónapra odautazni” – folytatta Szabó. Szerinte viszonylag korán meg kell kezdeni a csapathajós munkát, mert meglehetősen korán, májusban és június elején rendezik meg itthon a válogatókat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.